Til hovedinnhold

Spicy yoghurtdipp med ingefær- og chiliolje

15 min

En enkel tykk gresk yoghurt kan du toppe med en hjemmelaget ingefær- og chiliolje. Hvor chilisterk den skal være kan du fint justere selv, husk også at tørket chili kan variere veldig i styrke. Biter av varmt pitabrød egner seg nydelig som «brødpinner», gjerne penslet med litt smeltet smør og drysset med sesamfrø og hakket persille eller koriander.

Lagret av 530 brukere
Spicy yoghurtdipp med ingefær- og chiliolje

En enkel tykk gresk yoghurt kan du toppe med en hjemmelaget ingefær- og chiliolje. Hvor chilisterk den skal være kan du fint justere selv, husk også at tørket chili kan variere veldig i styrke. Biter av varmt pitabrød egner seg nydelig som «brødpinner», gjerne penslet med litt smeltet smør og drysset med sesamfrø og hakket persille eller koriander.

Lagret av 530 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 dl yoghurt naturell, labne, crème fraîche eller rømme
  • sesamfrø
  • koriander, hakket

Ingefær- og chiliolje

  • 1 dl olje
  • 2 ss chiliflak, knust chili
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, stort

Forslag til servering

  • pitabrød, grillet
  • toast
  • kjeks
  • chips
  • grønnsaker, i staver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl yoghurt naturell, labne, crème fraîche eller rømme
  • sesamfrø
  • koriander, hakket

Ingefær- og chiliolje

  • 1 dl olje
  • 2 ss chiliflak, knust chili
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, stort

Forslag til servering

  • pitabrød, grillet
  • toast
  • kjeks
  • chips
  • grønnsaker, i staver
Varm oljen forsiktig i en liten kasserolle og rør inn chili. La det «syde» (pass på så det ikke blir for varmt) litt under omrøring til oljen har fått farge fra chilien. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finrevet ingefær og hvitløk. Avkjøl.
Ha yoghurten over i en passende skål og topp med ingefær- og chiliolje.
Serveres gjerne med varme eller grillede pitabrød skåret i biter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm oljen forsiktig i en liten kasserolle og rør inn chili. La det «syde» (pass på så det ikke blir for varmt) litt under omrøring til oljen har fått farge fra chilien. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finrevet ingefær og hvitløk. Avkjøl.
Ha yoghurten over i en passende skål og topp med ingefær- og chiliolje.
Serveres gjerne med varme eller grillede pitabrød skåret i biter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?