En enkel tykk gresk yoghurt kan du toppe med en hjemmelaget ingefær- og chiliolje. Hvor chilisterk den skal være kan du fint justere selv, husk også at tørket chili kan variere veldig i styrke. Biter av varmt pitabrød egner seg nydelig som «brødpinner», gjerne penslet med litt smeltet smør og drysset med sesamfrø og hakket persille eller koriander.
En enkel tykk gresk yoghurt kan du toppe med en hjemmelaget ingefær- og chiliolje. Hvor chilisterk den skal være kan du fint justere selv, husk også at tørket chili kan variere veldig i styrke. Biter av varmt pitabrød egner seg nydelig som «brødpinner», gjerne penslet med litt smeltet smør og drysset med sesamfrø og hakket persille eller koriander.
5 dl yoghurt naturell, labne, crème fraîche eller rømme
sesamfrø
koriander, hakket
Ingefær- og chiliolje
1 dl olje
2 ss chiliflak, knust chili
1 ss ingefær, finrevet
1 fedd hvitløk, stort
Forslag til servering
pitabrød, grillet
toast
kjeks
chips
grønnsaker, i staver
Varm oljen forsiktig i en liten kasserolle og rør inn chili. La det «syde» (pass på så det ikke blir for varmt) litt under omrøring til oljen har fått farge fra chilien. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finrevet ingefær og hvitløk. Avkjøl.
Ha yoghurten over i en passende skål og topp med ingefær- og chiliolje.
Serveres gjerne med varme eller grillede pitabrød skåret i biter.
Bon appetit!
Varm oljen forsiktig i en liten kasserolle og rør inn chili. La det «syde» (pass på så det ikke blir for varmt) litt under omrøring til oljen har fått farge fra chilien. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finrevet ingefær og hvitløk. Avkjøl.
Ha yoghurten over i en passende skål og topp med ingefær- og chiliolje.
Serveres gjerne med varme eller grillede pitabrød skåret i biter.