Til hovedinnhold

Hjemmelaget labneh

15 min

Labneh er ferskost laget av yoghurt og salt, og småretten passer perfekt som meze. Hjemmelaget blir det ekstra godt! Ferskosten kan toppes med de urtene og krydderiene du foretrekker. Yoghurten trenger 12-24 timer på avrenning. Ostemassen kan også rulles til små boller før servering, og eventuelt legges over i et glass med olivenolje for videre oppbevaring. Du trenger et klede eller kaffefilter.

Lagret av 387 brukere
Hjemmelaget labneh

Labneh er ferskost laget av yoghurt og salt, og småretten passer perfekt som meze. Hjemmelaget blir det ekstra godt! Ferskosten kan toppes med de urtene og krydderiene du foretrekker. Yoghurten trenger 12-24 timer på avrenning. Ostemassen kan også rulles til små boller før servering, og eventuelt legges over i et glass med olivenolje for videre oppbevaring. Du trenger et klede eller kaffefilter.

Lagret av 387 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g yoghurt naturell
  • 1 ts salt
  • koriander
  • mynte
  • sitronskall, revet
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g yoghurt naturell
  • 1 ts salt
  • koriander
  • mynte
  • sitronskall, revet
  • olivenolje
Rør yoghurt og salt godt sammen.
Legg et klede eller kaffefilter over i en sil og sett silen over en bolle.
Hell yoghurten over i kledet eller filteret og vri eller brett sammen, slik at yoghurten er dekket.
Sett bollen i kjøleskapet og la yoghurten få dryppe av seg i 12-24 timer, eller mer, avhengig av tykkelsen på yoghurten i utgangspunktet og hvor tykk du ønsker at osten skal være.
Ha ostemassen over på en tallerken eller fordel den på flere små. Drypp over olivenolje og dryss over hakkede urter og litt finrevet sitronskall før servering.
Ferskosten kan gjerne toppes med andre urter eller krydderier du foretrekker.
woman cooking

Bon appetit!

Rør yoghurt og salt godt sammen.
Legg et klede eller kaffefilter over i en sil og sett silen over en bolle.
Hell yoghurten over i kledet eller filteret og vri eller brett sammen, slik at yoghurten er dekket.
Sett bollen i kjøleskapet og la yoghurten få dryppe av seg i 12-24 timer, eller mer, avhengig av tykkelsen på yoghurten i utgangspunktet og hvor tykk du ønsker at osten skal være.
Ha ostemassen over på en tallerken eller fordel den på flere små. Drypp over olivenolje og dryss over hakkede urter og litt finrevet sitronskall før servering.
Ferskosten kan gjerne toppes med andre urter eller krydderier du foretrekker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?