rask

Hjemmelaget labneh

15 min
404 har lagret denne
Hjemmelaget labneh
404 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g yoghurt naturell
  • 1 ts salt
  • koriander
  • mynte
  • sitronskall, revet
  • olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g yoghurt naturell
  • 1 ts salt
  • koriander
  • mynte
  • sitronskall, revet
  • olivenolje
Rør yoghurt og salt godt sammen.
Legg et klede eller kaffefilter over i en sil og sett silen over en bolle.
Hell yoghurten over i kledet eller filteret og vri eller brett sammen, slik at yoghurten er dekket.
Sett bollen i kjøleskapet og la yoghurten få dryppe av seg i 12-24 timer, eller mer, avhengig av tykkelsen på yoghurten i utgangspunktet og hvor tykk du ønsker at osten skal være.
Ha ostemassen over på en tallerken eller fordel den på flere små. Drypp over olivenolje og dryss over hakkede urter og litt finrevet sitronskall før servering.
Ferskosten kan gjerne toppes med andre urter eller krydderier du foretrekker.
woman cooking

Bon appetit!

Rør yoghurt og salt godt sammen.
Legg et klede eller kaffefilter over i en sil og sett silen over en bolle.
Hell yoghurten over i kledet eller filteret og vri eller brett sammen, slik at yoghurten er dekket.
Sett bollen i kjøleskapet og la yoghurten få dryppe av seg i 12-24 timer, eller mer, avhengig av tykkelsen på yoghurten i utgangspunktet og hvor tykk du ønsker at osten skal være.
Ha ostemassen over på en tallerken eller fordel den på flere små. Drypp over olivenolje og dryss over hakkede urter og litt finrevet sitronskall før servering.
Ferskosten kan gjerne toppes med andre urter eller krydderier du foretrekker.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?