rask
vegetar

Hummus med sitronolje

20 min
Lagret av 485 brukere
Hummus med sitronolje
Lagret av 485 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 450 g kikerter, tørkede
  • 1 ss bakepulver
  • 1.5 dl tahini, rå, av topp kvalitet
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • salt

Sitrontopping

  • 1.5 stk sitron, saften
  • 2 ts spisskummen, malt (helst støtt i morter)
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvitløk, finrevet
  • 1 klype tørket chili
  • 0.5 stk grønn chili

Til servering

  • olivenolje
  • persille, hakket
  • spisskummen, knust
  • paprikapulver
  • kikerter, kokte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 450 g kikerter, tørkede
  • 1 ss bakepulver
  • 1.5 dl tahini, rå, av topp kvalitet
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • salt

Sitrontopping

  • 1.5 stk sitron, saften
  • 2 ts spisskummen, malt (helst støtt i morter)
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvitløk, finrevet
  • 1 klype tørket chili
  • 0.5 stk grønn chili

Til servering

  • olivenolje
  • persille, hakket
  • spisskummen, knust
  • paprikapulver
  • kikerter, kokte
Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt 0,5 ss bakepulver. Hell av vannet og skyll kikertene i kaldt vann.
Ha kikertene over i en romslig kasserolle og hell i vann til det står 3 cm over ertene. Tilsett 0,5 ss bakepulver og kok opp.
Kok kikertene over svak varme under lokk i cirka 2,5 time, eller til ertene er helt møre. La kikertene få avkjøle seg litt i kokevannet før du heller alt over i et dørslag. Ta vare på et par desiliter av kokevannet.
Kjør kikertene i en hurtigmikser sammen med tahinien. Tilsett sitronsaft og hvitløk, og kjør til en jevn mos. Spe med litt av kokevannet (cirka 0,5 – 1 dl) til passende konsistens. Smak til med salt.
Bland sammen alle ingrediensene til toppingen.
Server helst hummusen lun og nylaget. Lag et krater i midten som fylles med sitrontopping, en god stråle olivenolje, noen hele kokte kikerter, grovhakket persille og et dryss med spisskummen og paprika.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt 0,5 ss bakepulver. Hell av vannet og skyll kikertene i kaldt vann.
Ha kikertene over i en romslig kasserolle og hell i vann til det står 3 cm over ertene. Tilsett 0,5 ss bakepulver og kok opp.
Kok kikertene over svak varme under lokk i cirka 2,5 time, eller til ertene er helt møre. La kikertene få avkjøle seg litt i kokevannet før du heller alt over i et dørslag. Ta vare på et par desiliter av kokevannet.
Kjør kikertene i en hurtigmikser sammen med tahinien. Tilsett sitronsaft og hvitløk, og kjør til en jevn mos. Spe med litt av kokevannet (cirka 0,5 – 1 dl) til passende konsistens. Smak til med salt.
Bland sammen alle ingrediensene til toppingen.
Server helst hummusen lun og nylaget. Lag et krater i midten som fylles med sitrontopping, en god stråle olivenolje, noen hele kokte kikerter, grovhakket persille og et dryss med spisskummen og paprika.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?