Hummus med sitronolje
Manger er blitt glad i retten hummus, som stammer fra MIdtøsten. Det å lage hummus selv er kanskje enklere enn du tror, bare prøv deg på denne oppskriften med sitronolje, kokte kikerter og krydder. Retten passer like godt som meze, tilbehør og dipp. Kikertene til hummusen bør bløtlegges over natten og kokes i cirka 2,5 time. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Manger er blitt glad i retten hummus, som stammer fra MIdtøsten. Det å lage hummus selv er kanskje enklere enn du tror, bare prøv deg på denne oppskriften med sitronolje, kokte kikerter og krydder. Retten passer like godt som meze, tilbehør og dipp. Kikertene til hummusen bør bløtlegges over natten og kokes i cirka 2,5 time. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Ingredienser
- 450 g kikerter, tørkede
- 1 ss bakepulver
- 1.5 dl tahini, rå, av topp kvalitet
- 3 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
- salt
Sitrontopping
- 1.5 stk sitron, saften
- 2 ts spisskummen, malt (helst støtt i morter)
- 1 ts salt
- 1 ss hvitløk, finrevet
- 1 klype tørket chili
- 0.5 stk grønn chili
Til servering
- olivenolje
- persille, hakket
- spisskummen, knust
- paprikapulver
- kikerter, kokte
Slik gjør du:
- 450 g kikerter, tørkede
- 1 ss bakepulver
- 1.5 dl tahini, rå, av topp kvalitet
- 3 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller most
- salt
Sitrontopping
- 1.5 stk sitron, saften
- 2 ts spisskummen, malt (helst støtt i morter)
- 1 ts salt
- 1 ss hvitløk, finrevet
- 1 klype tørket chili
- 0.5 stk grønn chili
Til servering
- olivenolje
- persille, hakket
- spisskummen, knust
- paprikapulver
- kikerter, kokte
