Før du lager dippen bør du sette sitronene til salting og sylting - dette tar et døgn. For å lage hurtigvarianten kan du la sitronene stå i ca. 3 timer.
Den smaksrike dippen passer som tilbehør til for eksempel gryter.
Før du lager dippen bør du sette sitronene til salting og sylting - dette tar et døgn. For å lage hurtigvarianten kan du la sitronene stå i ca. 3 timer.
Den smaksrike dippen passer som tilbehør til for eksempel gryter.
4 skive(r) sitron, saltet og syltet (se oppskrift under)
1 bunt koriander
1 ss mynte, hakket
4 ss olivenolje, mild
1 klype spisskummen, knust (kan sløyfes)
1 klype flaksalt
Saltet og «hurtigsyltet» sitron
sitron, økologisk
sitronsaft
flaksalt
Lag først saltet og «hurtigsyltet» sitron: Vask sitronene og skjær dem i 1-2 cm tykke skiver. Finn frem et passende sylteglass. Dryss litt salt i bunnen av glasset. Legg sitronskivene lagvis ned i glasset med et lett saltdryss mellom lagene/skivene. Fyll opp med sitronsaft, sett på tett lokk og vend glasset et par ganger. La det stå i romtemperatur i ca. 3 timer for en hurtigsyltet variant, eller sett glasset kjølig i minst et døgn.
Grill paprika og chili til skinnet blir helt svart. Legg alt over i en bolle, dekk bollen med plastfilm og la det ligge i 10-15 minutter. Rens paprikaen for skinn og kjerner og hakk kjøttet fint. Fjern skinnet på chilien og skjær av stilken. La frøene være hvis du ønsker en sterk dipp, eller fjern frøene for en litt mildere variant.
Hakk chilien og bland den sammen paprikaen. Skjær av det aller ytterste gule skallet på to av sitronskivene og finhakk det. Skjær av skallet på skivene og hakk «sitronkjøttet». Bland sitron og finhakket skall sammen med grønnsakene. Rør inn hakket koriander, mynte, olivenolje, spisskummen og salt.
Bon appetit!
Lag først saltet og «hurtigsyltet» sitron: Vask sitronene og skjær dem i 1-2 cm tykke skiver. Finn frem et passende sylteglass. Dryss litt salt i bunnen av glasset. Legg sitronskivene lagvis ned i glasset med et lett saltdryss mellom lagene/skivene. Fyll opp med sitronsaft, sett på tett lokk og vend glasset et par ganger. La det stå i romtemperatur i ca. 3 timer for en hurtigsyltet variant, eller sett glasset kjølig i minst et døgn.
Grill paprika og chili til skinnet blir helt svart. Legg alt over i en bolle, dekk bollen med plastfilm og la det ligge i 10-15 minutter. Rens paprikaen for skinn og kjerner og hakk kjøttet fint. Fjern skinnet på chilien og skjær av stilken. La frøene være hvis du ønsker en sterk dipp, eller fjern frøene for en litt mildere variant.
Hakk chilien og bland den sammen paprikaen. Skjær av det aller ytterste gule skallet på to av sitronskivene og finhakk det. Skjær av skallet på skivene og hakk «sitronkjøttet». Bland sitron og finhakket skall sammen med grønnsakene. Rør inn hakket koriander, mynte, olivenolje, spisskummen og salt.