Til hovedinnhold

Heidi Bjerkan: Fermenterte stikkelsbær

15 h 30 min
2 varer
18
Heidi Bjerkan: Fermenterte stikkelsbær

- Dette er en teknikk du kan bruke på flere råvarer, for eksempel svarthyll, rognebær, plommer og kirsebær, sier Heidi Bjerkan fra Credo.
Hvis du ikke ønsker å fermentere, er det mulig å sylte råvarene. Da lager du en blanding av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Smak det til med salt. Du kan med fordel redusere sukkermengden om råvaren er veldig søt.
Oppskrift: Heidi Bjerkan
PS: Du lager 2% saltlake ved å varme opp 20 gram salt per liter vann. Rør til alt saltet er oppløst, og avkjøl helt.

Ingredienser

1
porsjoner
  • stikkelsbær, umodne
  • saltlake, 2 %

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • stikkelsbær, umodne
  • saltlake, 2 %
Stikkelsbærene vaskes og legges på sterile glass. Ha over saltlake. Ha deretter på lokket og la glassene stå ute på benken i cirka ett døgn før de flyttes til en kjølig kjeller eller settes i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Stikkelsbærene vaskes og legges på sterile glass. Ha over saltlake. Ha deretter på lokket og la glassene stå ute på benken i cirka ett døgn før de flyttes til en kjølig kjeller eller settes i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?