Til hovedinnhold

Heidi Bjerkan: Fermenterte stikkelsbær

15 h 30 min

- Dette er en teknikk du kan bruke på flere råvarer, for eksempel svarthyll, rognebær, plommer og kirsebær, sier Heidi Bjerkan fra Credo.
Hvis du ikke ønsker å fermentere, er det mulig å sylte råvarene. Da lager du en blanding av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Smak det til med salt. Du kan med fordel redusere sukkermengden om råvaren er veldig søt.
Oppskrift: Heidi Bjerkan
PS: Du lager 2% saltlake ved å varme opp 20 gram salt per liter vann. Rør til alt saltet er oppløst, og avkjøl helt.

Lagret av 19 brukere
Heidi Bjerkan: Fermenterte stikkelsbær

- Dette er en teknikk du kan bruke på flere råvarer, for eksempel svarthyll, rognebær, plommer og kirsebær, sier Heidi Bjerkan fra Credo.
Hvis du ikke ønsker å fermentere, er det mulig å sylte råvarene. Da lager du en blanding av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Smak det til med salt. Du kan med fordel redusere sukkermengden om råvaren er veldig søt.
Oppskrift: Heidi Bjerkan
PS: Du lager 2% saltlake ved å varme opp 20 gram salt per liter vann. Rør til alt saltet er oppløst, og avkjøl helt.

Lagret av 19 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • stikkelsbær, umodne
  • saltlake, 2 %

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • stikkelsbær, umodne
  • saltlake, 2 %
Stikkelsbærene vaskes og legges på sterile glass. Ha over saltlake. Ha deretter på lokket og la glassene stå ute på benken i cirka ett døgn før de flyttes til en kjølig kjeller eller settes i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Stikkelsbærene vaskes og legges på sterile glass. Ha over saltlake. Ha deretter på lokket og la glassene stå ute på benken i cirka ett døgn før de flyttes til en kjølig kjeller eller settes i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?