- Dette er en teknikk du kan bruke på flere råvarer, for eksempel svarthyll, rognebær, plommer og kirsebær, sier Heidi Bjerkan fra Credo. Hvis du ikke ønsker å fermentere, er det mulig å sylte råvarene. Da lager du en blanding av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Smak det til med salt. Du kan med fordel redusere sukkermengden om råvaren er veldig søt. Oppskrift: Heidi Bjerkan PS: Du lager 2% saltlake ved å varme opp 20 gram salt per liter vann. Rør til alt saltet er oppløst, og avkjøl helt.
Stikkelsbærene vaskes og legges på sterile glass. Ha over saltlake. Ha deretter på lokket og la glassene stå ute på benken i cirka ett døgn før de flyttes til en kjølig kjeller eller settes i kjøleskapet.
Bon appetit!
Stikkelsbærene vaskes og legges på sterile glass. Ha over saltlake. Ha deretter på lokket og la glassene stå ute på benken i cirka ett døgn før de flyttes til en kjølig kjeller eller settes i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto