Heidi Bjerkan: Fermenterte stikkelsbær
- Dette er en teknikk du kan bruke på flere råvarer, for eksempel svarthyll, rognebær, plommer og kirsebær, sier Heidi Bjerkan fra Credo.
Hvis du ikke ønsker å fermentere, er det mulig å sylte råvarene. Da lager du en blanding av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Smak det til med salt. Du kan med fordel redusere sukkermengden om råvaren er veldig søt.
Oppskrift: Heidi Bjerkan
PS: Du lager 2% saltlake ved å varme opp 20 gram salt per liter vann. Rør til alt saltet er oppløst, og avkjøl helt.
- Dette er en teknikk du kan bruke på flere råvarer, for eksempel svarthyll, rognebær, plommer og kirsebær, sier Heidi Bjerkan fra Credo.
Hvis du ikke ønsker å fermentere, er det mulig å sylte råvarene. Da lager du en blanding av 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Smak det til med salt. Du kan med fordel redusere sukkermengden om råvaren er veldig søt.
Oppskrift: Heidi Bjerkan
PS: Du lager 2% saltlake ved å varme opp 20 gram salt per liter vann. Rør til alt saltet er oppløst, og avkjøl helt.
Ingredienser
- stikkelsbær, umodne
- saltlake, 2 %
Slik gjør du:
- stikkelsbær, umodne
- saltlake, 2 %
