Til hovedinnhold

Ovnsbakt rosenkål

30 min

Rosenkålen er en sunn og flott liten kålvekst som er undervurdert. Å ovnsbake rosenkål er superenkelt og med hvitløk og olje får den god smak.

Lagret av 506 brukere
Ovnsbakt rosenkål

Rosenkålen er en sunn og flott liten kålvekst som er undervurdert. Å ovnsbake rosenkål er superenkelt og med hvitløk og olje får den god smak.

Lagret av 506 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g rosenkål, gjerne grønn og lilla
  • 4 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • balsamicoeddik, tykk og søt
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rosenkål, gjerne grønn og lilla
  • 4 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • balsamicoeddik, tykk og søt
  • salt og kvernet pepper
Rens og del rosenkålen i to eller fire. Rens og del hvitløksfeddene i to på langs.
Ha rosenkål og hvitløk i en ildfast form. Drypp over godt med olivenolje og krydre med salt og pepper, vend alt godt sammen.
Stek rosenkålen ved 200 grader i omtrent 15 minutter, eller til rosenkålen er mør og gyllen.
Drypp over 1-2 ts balsamico og dryss over hakket persille rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del rosenkålen i to eller fire. Rens og del hvitløksfeddene i to på langs.
Ha rosenkål og hvitløk i en ildfast form. Drypp over godt med olivenolje og krydre med salt og pepper, vend alt godt sammen.
Stek rosenkålen ved 200 grader i omtrent 15 minutter, eller til rosenkålen er mør og gyllen.
Drypp over 1-2 ts balsamico og dryss over hakket persille rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?