Bland mel og salt og lag en fordypning i midten. Visp sammen egg og vann og hell det i fordypningen. Bland sammen fra midten til alt er godt blandet. Kna deigen godt til den blir helt glatt, fast og jevn. Virker deigen litt klissete kan du tilsette litt mer mel, virker den for fast og smuldrete kan du tilsett noen dråper vann. Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kna den ferdig hvilte deigen litt får du kjevler den ut slik at den passer bredden på en pastamaskin. Still maskinen inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to tre ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn et par tre ganger på hvert hakk (dryss over litt mel innimellom for sikkerhets skyld). Når deigen er på den nest smaleste (den smaleste kan fort bli for tynt) skjærer du den i tynne bånd. Dryss nudlene med litt ekstra mel slik at de ikke klistrer seg sammen. Rist av det overflødige og lag små nøster.
Kok nudlene i 2 l vann tilsatt 2 ss natron i omtrent 1 minutt.
Bon appetit!
Bland mel og salt og lag en fordypning i midten. Visp sammen egg og vann og hell det i fordypningen. Bland sammen fra midten til alt er godt blandet. Kna deigen godt til den blir helt glatt, fast og jevn. Virker deigen litt klissete kan du tilsette litt mer mel, virker den for fast og smuldrete kan du tilsett noen dråper vann. Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kna den ferdig hvilte deigen litt får du kjevler den ut slik at den passer bredden på en pastamaskin. Still maskinen inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to tre ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn et par tre ganger på hvert hakk (dryss over litt mel innimellom for sikkerhets skyld). Når deigen er på den nest smaleste (den smaleste kan fort bli for tynt) skjærer du den i tynne bånd. Dryss nudlene med litt ekstra mel slik at de ikke klistrer seg sammen. Rist av det overflødige og lag små nøster.
Kok nudlene i 2 l vann tilsatt 2 ss natron i omtrent 1 minutt.