vegetar

Hjemmelagde nudler

60 min

Det er ikke så vanskelig å lage hjemmelagde nudler som man kanskje skulle tro. I tillegg er det veldig godt. Og ganske så imponerende. 

121 har lagret denne
Hjemmelagde nudler

Det er ikke så vanskelig å lage hjemmelagde nudler som man kanskje skulle tro. I tillegg er det veldig godt. Og ganske så imponerende. 

121 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 130 g mel
  • 1 stk egg, mellomstort
  • 0.75 ts salt
  • 1 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 130 g mel
  • 1 stk egg, mellomstort
  • 0.75 ts salt
  • 1 ss vann
Bland mel og salt og lag en fordypning i midten. Visp sammen egg og vann og hell det i fordypningen. Bland sammen fra midten til alt er godt blandet. Kna deigen godt til den blir helt glatt, fast og jevn. Virker deigen litt klissete kan du tilsette litt mer mel, virker den for fast og smuldrete kan du tilsett noen dråper vann. Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kna den ferdig hvilte deigen litt får du kjevler den ut slik at den passer bredden på en pastamaskin. Still maskinen inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to tre ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn et par tre ganger på hvert hakk (dryss over litt mel innimellom for sikkerhets skyld). Når deigen er på den nest smaleste (den smaleste kan fort bli for tynt) skjærer du den i tynne bånd. Dryss nudlene med litt ekstra mel slik at de ikke klistrer seg sammen. Rist av det overflødige og lag små nøster.
Kok nudlene i 2 l vann tilsatt 2 ss natron i omtrent 1 minutt.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel og salt og lag en fordypning i midten. Visp sammen egg og vann og hell det i fordypningen. Bland sammen fra midten til alt er godt blandet. Kna deigen godt til den blir helt glatt, fast og jevn. Virker deigen litt klissete kan du tilsette litt mer mel, virker den for fast og smuldrete kan du tilsett noen dråper vann. Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kna den ferdig hvilte deigen litt får du kjevler den ut slik at den passer bredden på en pastamaskin. Still maskinen inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to tre ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn et par tre ganger på hvert hakk (dryss over litt mel innimellom for sikkerhets skyld). Når deigen er på den nest smaleste (den smaleste kan fort bli for tynt) skjærer du den i tynne bånd. Dryss nudlene med litt ekstra mel slik at de ikke klistrer seg sammen. Rist av det overflødige og lag små nøster.
Kok nudlene i 2 l vann tilsatt 2 ss natron i omtrent 1 minutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?