Hjemmelaget ricotta
Ricotta er et italiensk melkeprodukt, som ofte omtales som en ferskost – noe det strengt tatt ikke er. Uansett, ricotta gjør seg godt i pastaretter, desserter, eller rett og slett på brødskiva.
Det finnes mange ulike oppskrifter der ute. Mens de fleste inneholder helmelk og sitronsaft, er andre tilsatt fløte eller har eddik som syre i stedet for sitron. Matbloggeren Julie Van Rosendaal, bak bloggen Dinner with Julie, viser hvordan du enkelt kan lage din egen ricotta hjemme, med bare tre ingredienser.
I tillegg til ingrediensene trenger du et dørslag, et osteklede (eller et tynt kjøkkenhåndkle), en kjele, et steketermometer og en bolle.
Oppskrift / Foto: Jule Van Rosendaal / Dinner with Julie
Ricotta er et italiensk melkeprodukt, som ofte omtales som en ferskost – noe det strengt tatt ikke er. Uansett, ricotta gjør seg godt i pastaretter, desserter, eller rett og slett på brødskiva.
Det finnes mange ulike oppskrifter der ute. Mens de fleste inneholder helmelk og sitronsaft, er andre tilsatt fløte eller har eddik som syre i stedet for sitron. Matbloggeren Julie Van Rosendaal, bak bloggen Dinner with Julie, viser hvordan du enkelt kan lage din egen ricotta hjemme, med bare tre ingredienser.
I tillegg til ingrediensene trenger du et dørslag, et osteklede (eller et tynt kjøkkenhåndkle), en kjele, et steketermometer og en bolle.
Oppskrift / Foto: Jule Van Rosendaal / Dinner with Julie
Ingredienser
- 1 l helmelk
- 0.5 ss salt
- 3 ss sitronsaft, eller saften fra én sitron
Slik gjør du:
- 1 l helmelk
- 0.5 ss salt
- 3 ss sitronsaft, eller saften fra én sitron
