Hjemmelaget gomme

1 h
Lagret av 22 brukere
Hjemmelaget gomme
Lagret av 22 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 l Vikingmelk
  • 1.5 l kulturmelk
  • 250 g brunt sukker
  • 400 g sukker
  • 5 egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 l Vikingmelk
  • 1.5 l kulturmelk
  • 250 g brunt sukker
  • 400 g sukker
  • 5 egg
Kok søtmelken og sukkeret i 3 timer.
Ta av litt sukker og pisk med 5 egg og surmelken.
Ha det i melkeblandingen uten å røre. Ved mye røring kan «sausen» bli seig.
Når myse og ostemasse er skilt, etter en snau time, tar du av litt myse(sø) og avkjøler.
Kok gommen videre til du synes den er passe gyllenbrun. Rør godt i bunnen og langs sidene underveis.
Smak etter om den er passe søt.
woman cooking

Bon appetit!

Kok søtmelken og sukkeret i 3 timer.
Ta av litt sukker og pisk med 5 egg og surmelken.
Ha det i melkeblandingen uten å røre. Ved mye røring kan «sausen» bli seig.
Når myse og ostemasse er skilt, etter en snau time, tar du av litt myse(sø) og avkjøler.
Kok gommen videre til du synes den er passe gyllenbrun. Rør godt i bunnen og langs sidene underveis.
Smak etter om den er passe søt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?