Til hovedinnhold

Hjemmelaget gomme

1 h
5 varer
22
Hjemmelaget gomme

Ingen høytid i Rogaland uten gomme eller dravle. Hvert distrikt har sin vri, men jevnet Ryfylke-gomme ligner den varianten som fås kjøpt ferdig fra meieriene. Oppskriften gir en raus porsjon; dermed har du sjansen til å få vertinnegavene i boks samtidig. Beregn ca. 1 dl per porsjon.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: dinmat/Jan Soppeland

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 l Vikingmelk
  • 1.5 l kulturmelk
  • 250 g brunt sukker
  • 400 g sukker
  • 5 egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 l Vikingmelk
  • 1.5 l kulturmelk
  • 250 g brunt sukker
  • 400 g sukker
  • 5 egg
Kok søtmelken og sukkeret i 3 timer.
Ta av litt sukker og pisk med 5 egg og surmelken.
Ha det i melkeblandingen uten å røre. Ved mye røring kan «sausen» bli seig.
Når myse og ostemasse er skilt, etter en snau time, tar du av litt myse(sø) og avkjøler.
Kok gommen videre til du synes den er passe gyllenbrun. Rør godt i bunnen og langs sidene underveis.
Smak etter om den er passe søt.
woman cooking

Bon appetit!

Kok søtmelken og sukkeret i 3 timer.
Ta av litt sukker og pisk med 5 egg og surmelken.
Ha det i melkeblandingen uten å røre. Ved mye røring kan «sausen» bli seig.
Når myse og ostemasse er skilt, etter en snau time, tar du av litt myse(sø) og avkjøler.
Kok gommen videre til du synes den er passe gyllenbrun. Rør godt i bunnen og langs sidene underveis.
Smak etter om den er passe søt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?