1 kg tomat, små, gode, gjerne forskjellige farger og str
1 stk hvitløk, delt i fedd og skrelt
9 stilk timian
0.5 ts sukker
salt, gjerne flaksalt
5 dl olivenolje, mild og god
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 kg tomat, små, gode, gjerne forskjellige farger og str
1 stk hvitløk, delt i fedd og skrelt
9 stilk timian
0.5 ts sukker
salt, gjerne flaksalt
5 dl olivenolje, mild og god
Legg tomater, skrelte hvitløkfedd og timianstilker (spar noen til pynt) utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over en klunk med olje, dryss over salt og en klype sukker
Vend litt rundt på tomatene slik at alt blir godt blandet. Bak tomatene ved 100 grader i ca. 2 timer, de skal bli myke og litt «skrumpete», men må ikke knuses eller bli sausete. Fordel tomatene over på glass, ta også med hvitløksfeddene og timianstilkene. Legg gjerne noen nye timianstilker på toppen.
Fyll på med olivenolje til det dekker tomatene (det er viktig for holdbarhetene at de blir forseglet med olje). Oppbevares kjølig og er ferdig «marinert» etter et par dager.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang. Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Tomatene er også gode når de er varme og «nybakte».
Bon appetit!
Legg tomater, skrelte hvitløkfedd og timianstilker (spar noen til pynt) utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over en klunk med olje, dryss over salt og en klype sukker
Vend litt rundt på tomatene slik at alt blir godt blandet. Bak tomatene ved 100 grader i ca. 2 timer, de skal bli myke og litt «skrumpete», men må ikke knuses eller bli sausete. Fordel tomatene over på glass, ta også med hvitløksfeddene og timianstilkene. Legg gjerne noen nye timianstilker på toppen.
Fyll på med olivenolje til det dekker tomatene (det er viktig for holdbarhetene at de blir forseglet med olje). Oppbevares kjølig og er ferdig «marinert» etter et par dager.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang. Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Tomatene er også gode når de er varme og «nybakte».
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto