Til hovedinnhold

Syltede tomater

2 h 30 min

Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Lagret av 70 brukere
Syltede tomater

Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Lagret av 70 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg tomat, små, gode, gjerne forskjellige farger og str
  • 1 stk hvitløk, delt i fedd og skrelt
  • 9 stilk timian
  • 0.5 ts sukker
  • salt, gjerne flaksalt
  • 5 dl olivenolje, mild og god

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg tomat, små, gode, gjerne forskjellige farger og str
  • 1 stk hvitløk, delt i fedd og skrelt
  • 9 stilk timian
  • 0.5 ts sukker
  • salt, gjerne flaksalt
  • 5 dl olivenolje, mild og god
Legg tomater, skrelte hvitløkfedd og timianstilker (spar noen til pynt) utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over en klunk med olje, dryss over salt og en klype sukker
Vend litt rundt på tomatene slik at alt blir godt blandet. Bak tomatene ved 100 grader i ca. 2 timer, de skal bli myke og litt «skrumpete», men må ikke knuses eller bli sausete. Fordel tomatene over på glass, ta også med hvitløksfeddene og timianstilkene. Legg gjerne noen nye timianstilker på toppen.
Fyll på med olivenolje til det dekker tomatene (det er viktig for holdbarhetene at de blir forseglet med olje). Oppbevares kjølig og er ferdig «marinert» etter et par dager.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang. Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Tomatene er også gode når de er varme og «nybakte».
woman cooking

Bon appetit!

Legg tomater, skrelte hvitløkfedd og timianstilker (spar noen til pynt) utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over en klunk med olje, dryss over salt og en klype sukker
Vend litt rundt på tomatene slik at alt blir godt blandet. Bak tomatene ved 100 grader i ca. 2 timer, de skal bli myke og litt «skrumpete», men må ikke knuses eller bli sausete. Fordel tomatene over på glass, ta også med hvitløksfeddene og timianstilkene. Legg gjerne noen nye timianstilker på toppen.
Fyll på med olivenolje til det dekker tomatene (det er viktig for holdbarhetene at de blir forseglet med olje). Oppbevares kjølig og er ferdig «marinert» etter et par dager.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang. Tomatene er supre som snacks, i en salat, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Tomatene er også gode når de er varme og «nybakte».
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?