rask
Ny

Kryddersmør med steinsopp

20 min

Har du tørket steinsopp liggende på lur? Da må du prøve å lage dette smøret!

– Det er så godt at jeg spiser skiver som om det var ost. Smaken er først litt anonym, men tiendedelssekunder etter så eksploderer den deilige steinsoppsmaken. Av alle kryddersmør, smør og rørte smør jeg har smakt, så smaker dette himmelsk! forteller Anne Mæhlum som står bak oppskriften.

Hun har laget smøret fra bunnen av med fløte, men du kan selvfølgelig blande inn tørket steinsopp i kjøpesmør. Men vær forsiktig med salt og smak deg frem siden smøret allerede er saltet.

Tips: Ingen grunn til ikke å prøve annen tørket sopp også, eller annet vilt grønt.

Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»

31 har lagret denne
Kryddersmør med steinsopp pakket inn i matpapir
Foto: Foto: Anne Mæhlum / boken «Vilt godt sopp»

Har du tørket steinsopp liggende på lur? Da må du prøve å lage dette smøret!

– Det er så godt at jeg spiser skiver som om det var ost. Smaken er først litt anonym, men tiendedelssekunder etter så eksploderer den deilige steinsoppsmaken. Av alle kryddersmør, smør og rørte smør jeg har smakt, så smaker dette himmelsk! forteller Anne Mæhlum som står bak oppskriften.

Hun har laget smøret fra bunnen av med fløte, men du kan selvfølgelig blande inn tørket steinsopp i kjøpesmør. Men vær forsiktig med salt og smak deg frem siden smøret allerede er saltet.

Tips: Ingen grunn til ikke å prøve annen tørket sopp også, eller annet vilt grønt.

Oppskrift av Anne Mæhlum fra boken «Vilt godt sopp»

31 har lagret denne
1
porsjoner
  • 5 dl fløte, 5 dl gir cirka 175 gr smør
  • 10 - 12 g tørket steinsopp
  • 1 ts salt, eller havsalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl fløte, 5 dl gir cirka 175 gr smør
  • 10 - 12 g tørket steinsopp
  • 1 ts salt, eller havsalt
Hell fløten i en bolle og visp på full styrke med en kjøkkenmaskin,som om du skulle piske krem. Visp til kremen blir stiv og til slutt skiller seg og blir kornete/klumpete. Nå er fløten kjernet!
Legg massen i en finmasket sil eller et dørslag og skyll ut det «hvite vannet» mellom klumpene med iskaldt vann. Klem småklumpene sammen til en ball og klem og kna klumpen litt ekstra godt i en bolle med iskaldt vann. Det er for å få ut de siste restene av det «hvite vannet», som kalles for kjernemelk.
Klem videre og bytt vann i bollen helt til vannet forblir klart.
Finhakk/pulveriser den tørkede soppen med for eksempel en stavmikser eller matmølle. Bland smøret med sopp og salt med en gaffel.
Form en pølse, pakk den inn i matpapir og legg i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Hell fløten i en bolle og visp på full styrke med en kjøkkenmaskin,som om du skulle piske krem. Visp til kremen blir stiv og til slutt skiller seg og blir kornete/klumpete. Nå er fløten kjernet!
Legg massen i en finmasket sil eller et dørslag og skyll ut det «hvite vannet» mellom klumpene med iskaldt vann. Klem småklumpene sammen til en ball og klem og kna klumpen litt ekstra godt i en bolle med iskaldt vann. Det er for å få ut de siste restene av det «hvite vannet», som kalles for kjernemelk.
Klem videre og bytt vann i bollen helt til vannet forblir klart.
Finhakk/pulveriser den tørkede soppen med for eksempel en stavmikser eller matmølle. Bland smøret med sopp og salt med en gaffel.
Form en pølse, pakk den inn i matpapir og legg i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?