Butter board
«Butter board» er, som navnet tilsier, et brett med smør. Det går rett og slett ut på å bre romtempert smør utover en fjøl eller et fat, som deretter toppes med hva du måtte ønske. Smørbrettet serveres med godt brød.
Butter board er lekkert å sette på bordet, og mulighetene for smakskombinasjoner er mange. Du kan toppe smøret med salte eller søte ingredienser, eventuelt begge deler. Noe som går igjen er oliven, løk, spekemat, honning, frukt, fiken, nøtter og spiselige blomster.
Her har vi laget et butter board med løk, fiken, sitronskall og urter, men la deg inspirere av oppskriften til å prøve din egen variant.
«Butter board» er, som navnet tilsier, et brett med smør. Det går rett og slett ut på å bre romtempert smør utover en fjøl eller et fat, som deretter toppes med hva du måtte ønske. Smørbrettet serveres med godt brød.
Butter board er lekkert å sette på bordet, og mulighetene for smakskombinasjoner er mange. Du kan toppe smøret med salte eller søte ingredienser, eventuelt begge deler. Noe som går igjen er oliven, løk, spekemat, honning, frukt, fiken, nøtter og spiselige blomster.
Her har vi laget et butter board med løk, fiken, sitronskall og urter, men la deg inspirere av oppskriften til å prøve din egen variant.
Ingredienser
- 125 g meierismør, romtemperert
- 1 klype flaksalt
- 1 stk sitron, revet skall
- 1 stk sjalottløk, skivet
- urter, friske
- flytende honning
- 1 stk fiken, fersk, i tynne skiver
Slik gjør du:
- 125 g meierismør, romtemperert
- 1 klype flaksalt
- 1 stk sitron, revet skall
- 1 stk sjalottløk, skivet
- urter, friske
- flytende honning
- 1 stk fiken, fersk, i tynne skiver
