Hva med topptung, gratinert vegetarnachos? Fri for kjøtt, men proppfull av smak og glede, perfekt for å dele. Nachos uten kjøttdeig er toppet opp med masse grønt, friskt og sprøtt som mango, avokado, reddiker, rødløk, fersk og syltet chili, rømme og en god skvis med lime.
Hva med topptung, gratinert vegetarnachos? Fri for kjøtt, men proppfull av smak og glede, perfekt for å dele. Nachos uten kjøttdeig er toppet opp med masse grønt, friskt og sprøtt som mango, avokado, reddiker, rødløk, fersk og syltet chili, rømme og en god skvis med lime.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Rens eventuelt chili for frø først.
Fres det i en god skvett olivenolje i en kasserolle over middels varme til løken er helt bløt. Tilsett hakkede tomater, sukker og eddik.
La sausen småputre i 15-20 minutter og rør av og til.
Del tomatene, fjern den bløte kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rør tomater, bønner og hakket koriander inn i sausen og smak til med salt.
Varm ovnen til 225 grader.
Bruk en passende ildfast form og fordel halvparten av chipsen utover formen. Fordel halvparten av bønnemiksen og dryss over halvparten av osten.
Legg på resten av chipsen, bønnemiksen og osten. Gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet (5-10 minutter).
Rens og skjær mango og avokado i små terninger. Finhakk løken og finsnitt chili og reddiker. Skjær tomatene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
Topp den gratinerte nachosen med mango, avokado, rødløk, chili, reddiker, tomater, syltet jalapeno, hakket koriander og litt rømme her og der. Press over litt limesaft og server straks.
Bon appetit!
Finhakk løk, hvitløk og chili. Rens eventuelt chili for frø først.
Fres det i en god skvett olivenolje i en kasserolle over middels varme til løken er helt bløt. Tilsett hakkede tomater, sukker og eddik.
La sausen småputre i 15-20 minutter og rør av og til.
Del tomatene, fjern den bløte kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rør tomater, bønner og hakket koriander inn i sausen og smak til med salt.
Varm ovnen til 225 grader.
Bruk en passende ildfast form og fordel halvparten av chipsen utover formen. Fordel halvparten av bønnemiksen og dryss over halvparten av osten.
Legg på resten av chipsen, bønnemiksen og osten. Gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet (5-10 minutter).
Rens og skjær mango og avokado i små terninger. Finhakk løken og finsnitt chili og reddiker. Skjær tomatene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
Topp den gratinerte nachosen med mango, avokado, rødløk, chili, reddiker, tomater, syltet jalapeno, hakket koriander og litt rømme her og der. Press over litt limesaft og server straks.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto