Sprø fisketaco

60 min

Her får du en ny og annerledes versjon av tacomiddagen. Fritering kan kanskje virke litt skummelt, og det er viktig å være forsiktig. Bruker du en tykkbunnet gryte med høye kanter, holder fokus og har kontroll på varmen, så er det imidlertid enklere enn du kanskje tror. Når resultatet blir supersaftig og sprø fisketaco, servert på varme små tortillalefser med finsnittet kål, syltet rødløk og chilimajones, ja, da er det tid for fritert fredagslykke. Fiskefilet kan erstattes med store, rå reker.

1385 har lagret denne
Sprø fisketaco

Her får du en ny og annerledes versjon av tacomiddagen. Fritering kan kanskje virke litt skummelt, og det er viktig å være forsiktig. Bruker du en tykkbunnet gryte med høye kanter, holder fokus og har kontroll på varmen, så er det imidlertid enklere enn du kanskje tror. Når resultatet blir supersaftig og sprø fisketaco, servert på varme små tortillalefser med finsnittet kål, syltet rødløk og chilimajones, ja, da er det tid for fritert fredagslykke. Fiskefilet kan erstattes med store, rå reker.

1385 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g fiskefilet, torsk, hyse eller flyndre
  • salt
  • hvetemel
  • 1 l olje, nøytral, til fritering

Frityrrøre

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl vann, kaldt
  • 0.75 dl fløte

Ekstra tilbehør

  • tortillalefse, varme
  • kål, finstrimlet
  • syltet rødløk
  • koriander
  • avokado
  • chilimajones
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g fiskefilet, torsk, hyse eller flyndre
  • salt
  • hvetemel
  • 1 l olje, nøytral, til fritering

Frityrrøre

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl vann, kaldt
  • 0.75 dl fløte

Ekstra tilbehør

  • tortillalefse, varme
  • kål, finstrimlet
  • syltet rødløk
  • koriander
  • avokado
  • chilimajones
Del fiskefileten i fingertykke, jevne strimler. Dryss litt salt over fiskestykkene og la de marinere mens du lager frityrrøren.
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren. Røren skal bli helt glatt og klumpfri.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter til oljen er 160 -180 grader. Du kan også bruke en frityrgryte hvis du har det. Klargjør et brett med kjøkkenpapir.
Tørk fiskestykkene med kjøkkenpapir. Vend stykkene med hvetemel og rist av det overflødige.
Dypp fiskestykkene i frityrrøren og friter dem gylne og sprø i den varme oljen. Friter 2-3 om gangen og la de få renne av seg på kjøkkenpapir når du løfter dem opp av oljen.
Server den sprøstekte fisken på varme tortillas med finsnittet kål, syltet rødløk, koriander og chilimajones, eller bruk ditt favoritt-tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Del fiskefileten i fingertykke, jevne strimler. Dryss litt salt over fiskestykkene og la de marinere mens du lager frityrrøren.
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren. Røren skal bli helt glatt og klumpfri.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter til oljen er 160 -180 grader. Du kan også bruke en frityrgryte hvis du har det. Klargjør et brett med kjøkkenpapir.
Tørk fiskestykkene med kjøkkenpapir. Vend stykkene med hvetemel og rist av det overflødige.
Dypp fiskestykkene i frityrrøren og friter dem gylne og sprø i den varme oljen. Friter 2-3 om gangen og la de få renne av seg på kjøkkenpapir når du løfter dem opp av oljen.
Server den sprøstekte fisken på varme tortillas med finsnittet kål, syltet rødløk, koriander og chilimajones, eller bruk ditt favoritt-tilbehør.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?