Sprø fisketaco

1 h
Lagret av 1210 brukere
Sprø fisketaco
Lagret av 1210 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g fiskefilet, torsk, hyse eller flyndre
  • salt
  • hvetemel
  • 1 l olje, nøytral, til fritering

Frityrrøre

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl vann, kaldt
  • 0.75 dl fløte

Ekstra tilbehør

  • tortillalefse, varme
  • kål, finstrimlet
  • syltet rødløk
  • koriander
  • avokado
  • chilimajones

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g fiskefilet, torsk, hyse eller flyndre
  • salt
  • hvetemel
  • 1 l olje, nøytral, til fritering

Frityrrøre

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl vann, kaldt
  • 0.75 dl fløte

Ekstra tilbehør

  • tortillalefse, varme
  • kål, finstrimlet
  • syltet rødløk
  • koriander
  • avokado
  • chilimajones
Del fiskefileten i fingertykke, jevne strimler. Dryss litt salt over fiskestykkene og la de marinere mens du lager frityrrøren.
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren. Røren skal bli helt glatt og klumpfri.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter til oljen er 160 -180 grader. Du kan også bruke en frityrgryte hvis du har det. Klargjør et brett med kjøkkenpapir.
Tørk fiskestykkene med kjøkkenpapir. Vend stykkene med hvetemel og rist av det overflødige.
Dypp fiskestykkene i frityrrøren og friter dem gylne og sprø i den varme oljen. Friter 2-3 om gangen og la de få renne av seg på kjøkkenpapir når du løfter dem opp av oljen.
Server den sprøstekte fisken på varme tortillas med finsnittet kål, syltet rødløk, koriander og chilimajones, eller bruk ditt favoritt-tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Del fiskefileten i fingertykke, jevne strimler. Dryss litt salt over fiskestykkene og la de marinere mens du lager frityrrøren.
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren. Røren skal bli helt glatt og klumpfri.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter til oljen er 160 -180 grader. Du kan også bruke en frityrgryte hvis du har det. Klargjør et brett med kjøkkenpapir.
Tørk fiskestykkene med kjøkkenpapir. Vend stykkene med hvetemel og rist av det overflødige.
Dypp fiskestykkene i frityrrøren og friter dem gylne og sprø i den varme oljen. Friter 2-3 om gangen og la de få renne av seg på kjøkkenpapir når du løfter dem opp av oljen.
Server den sprøstekte fisken på varme tortillas med finsnittet kål, syltet rødløk, koriander og chilimajones, eller bruk ditt favoritt-tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?