Tex-mex ørret med frisk salsa og poteter lages i en og samme form. Det gjør det enkelt å lage en fantastisk tex-mex-inspirert fisk. Bruk gjerne hjemmelaget krydder, og litt mango eller ananas i salsaen gjør den ekstra frisk og fruktig. Serveres gjerne med litt rømme og nachochips.
Ørret kan erstattes med annen fisk som laks eller torsk.
Tex-mex ørret med frisk salsa og poteter lages i en og samme form. Det gjør det enkelt å lage en fantastisk tex-mex-inspirert fisk. Bruk gjerne hjemmelaget krydder, og litt mango eller ananas i salsaen gjør den ekstra frisk og fruktig. Serveres gjerne med litt rømme og nachochips.
Ørret kan erstattes med annen fisk som laks eller torsk.
Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk.
Tex-mex ørret
Varm ovnen til 210 grader.
Del potetene i biter eller kløfter avhengig av størrelsen på potetene. Ha potetene over i en passende ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og krydderblanding.
Stek potetene midt i ovnen til de er møre, cirka 25 minutter. Vend litt rundt på potetene underveis.
Del ørreten i fire jevne stykker og gni dem inn med litt olje, salt og krydder. Legg ørreten på toppen av poteten og sett formen tilbake i ovnen i 6-10 minutter, eller til fisken akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chilien og finhakk løken.
Rens og skjær avokadoen i små terninger. Bland sammen tomater, chili, løk og avokado. Smak til med limesaft, salt og en klype sukker.
Rør inn godt med hakket koriander.
Topp ørreten med salsaen og server limebåter ved siden av til å presse over.
Bon appetit!
Hjemmelaget tacokrydder
Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk.
Tex-mex ørret
Varm ovnen til 210 grader.
Del potetene i biter eller kløfter avhengig av størrelsen på potetene. Ha potetene over i en passende ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og krydderblanding.
Stek potetene midt i ovnen til de er møre, cirka 25 minutter. Vend litt rundt på potetene underveis.
Del ørreten i fire jevne stykker og gni dem inn med litt olje, salt og krydder. Legg ørreten på toppen av poteten og sett formen tilbake i ovnen i 6-10 minutter, eller til fisken akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chilien og finhakk løken.
Rens og skjær avokadoen i små terninger. Bland sammen tomater, chili, løk og avokado. Smak til med limesaft, salt og en klype sukker.
Rør inn godt med hakket koriander.
Topp ørreten med salsaen og server limebåter ved siden av til å presse over.