Tex-mex ørret med frisk salsa og poteter

40 min

Tex-mex ørret med frisk salsa og poteter lages i en og samme form. Det gjør det enkelt å lage en fantastisk tex-mex-inspirert fisk. Bruk gjerne hjemmelaget krydder, og litt mango eller ananas i salsaen gjør den ekstra frisk og fruktig. Serveres gjerne med litt rømme og nachochips.

Ørret kan erstattes med annen fisk som laks eller torsk.

1022 har lagret denne
Tex-mex ørret med frisk salsa og poteter

Tex-mex ørret med frisk salsa og poteter lages i en og samme form. Det gjør det enkelt å lage en fantastisk tex-mex-inspirert fisk. Bruk gjerne hjemmelaget krydder, og litt mango eller ananas i salsaen gjør den ekstra frisk og fruktig. Serveres gjerne med litt rømme og nachochips.

Ørret kan erstattes med annen fisk som laks eller torsk.

1022 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g poteter
  • 600 g ørretfilet
  • 1 - 2 ss tacokrydder, gjerne hjemmelaget
  • 300 g tomat, modne
  • 1 stk grønn chili, eller rød
  • 1 stk avokado
  • 1 stk lime
  • koriander, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • lime, til servering
  • 1 stk rødløk, liten

Hjemmelaget tacokrydder

  • 1 ss korianderfrø, knuste
  • 0.5 - 1 ss fennikelfrø
  • 2 ss spisskummen, malt/knust
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 - 2 ss chilipulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g poteter
  • 600 g ørretfilet
  • 1 - 2 ss tacokrydder, gjerne hjemmelaget
  • 300 g tomat, modne
  • 1 stk grønn chili, eller rød
  • 1 stk avokado
  • 1 stk lime
  • koriander, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • sukker
  • lime, til servering
  • 1 stk rødløk, liten

Hjemmelaget tacokrydder

  • 1 ss korianderfrø, knuste
  • 0.5 - 1 ss fennikelfrø
  • 2 ss spisskummen, malt/knust
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 - 2 ss chilipulver

Hjemmelaget tacokrydder

Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk.

Tex-mex ørret

Varm ovnen til 210 grader.
Del potetene i biter eller kløfter avhengig av størrelsen på potetene. Ha potetene over i en passende ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og krydderblanding.
Stek potetene midt i ovnen til de er møre, cirka 25 minutter. Vend litt rundt på potetene underveis.
Del ørreten i fire jevne stykker og gni dem inn med litt olje, salt og krydder. Legg ørreten på toppen av poteten og sett formen tilbake i ovnen i 6-10 minutter, eller til fisken akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chilien og finhakk løken.
Rens og skjær avokadoen i små terninger. Bland sammen tomater, chili, løk og avokado. Smak til med limesaft, salt og en klype sukker.
Rør inn godt med hakket koriander.
Topp ørreten med salsaen og server limebåter ved siden av til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Hjemmelaget tacokrydder

Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk.

Tex-mex ørret

Varm ovnen til 210 grader.
Del potetene i biter eller kløfter avhengig av størrelsen på potetene. Ha potetene over i en passende ildfast form. Drypp over litt olje og krydre med salt og krydderblanding.
Stek potetene midt i ovnen til de er møre, cirka 25 minutter. Vend litt rundt på potetene underveis.
Del ørreten i fire jevne stykker og gni dem inn med litt olje, salt og krydder. Legg ørreten på toppen av poteten og sett formen tilbake i ovnen i 6-10 minutter, eller til fisken akkurat flaker seg ved et lett trykk.
Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chilien og finhakk løken.
Rens og skjær avokadoen i små terninger. Bland sammen tomater, chili, løk og avokado. Smak til med limesaft, salt og en klype sukker.
Rør inn godt med hakket koriander.
Topp ørreten med salsaen og server limebåter ved siden av til å presse over.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?