Til hovedinnhold

Tur-taco: Nachos på primus

20 min

Med årene har taco etablert seg som en favoritt på fredager i mange norske hjem. En vri på fredagstacoen kan du fint ta med deg ut på tur. Primusen er nemlig perfekt for en lag-på-lag-nachos, ifølge Anine Gutubakken Byles er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

​​​​​​​Med mager og smakfull kjøttdeig av for eksempel elg og tilbehøret du foretrekker, kan du enkelt bytte ut pølsene med en mer spennende og smakfull middag på tur. Ekstra lettvint blir det om du steker ferdig kjøttet hjemme og tar med ferdigrevet ost. Du kan selvsagt steke kjøttet på primusen også.​

Om du vil servere ekstra tilbehør ved siden av passer det godt med for eksempel salat, jalapeños, tomater, mais og ananas. Rømme og salsa er selvsagt, mens mange også ønsker guacamole.

Oppskrift og foto av: Anine Gutubakken Byles

Lagret av 105 brukere
taco på primus

Med årene har taco etablert seg som en favoritt på fredager i mange norske hjem. En vri på fredagstacoen kan du fint ta med deg ut på tur. Primusen er nemlig perfekt for en lag-på-lag-nachos, ifølge Anine Gutubakken Byles er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.

​​​​​​​Med mager og smakfull kjøttdeig av for eksempel elg og tilbehøret du foretrekker, kan du enkelt bytte ut pølsene med en mer spennende og smakfull middag på tur. Ekstra lettvint blir det om du steker ferdig kjøttet hjemme og tar med ferdigrevet ost. Du kan selvsagt steke kjøttet på primusen også.​

Om du vil servere ekstra tilbehør ved siden av passer det godt med for eksempel salat, jalapeños, tomater, mais og ananas. Rømme og salsa er selvsagt, mens mange også ønsker guacamole.

Oppskrift og foto av: Anine Gutubakken Byles

Lagret av 105 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 0.5 stk løk
  • 2 ss smør
  • 600 g kjøttdeig, f.eks av elg
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 pose nachochips
  • 220 g revet ost
  • 1 glass salsa
  • 3 dl rømme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk løk
  • 2 ss smør
  • 600 g kjøttdeig, f.eks av elg
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 pose nachochips
  • 220 g revet ost
  • 1 glass salsa
  • 3 dl rømme
Kutt løken i små biter.
Ha smør i en stekepanne og stek kjøttdeigen/karbonadedeigen sammen med løken.
Når kjøttet er ferdigstekt tilsetter du tacopulver etter anvisning på pakken.
Ha kjøttmiksen over i en boks og pakk sekken.
Ha litt smør i bunnen av primuskjelen. Sett blussen på lav varme slik at nachosen ikke svir seg. Legg lagvis kjøttmiks, ost og nachos. Legg også nachos langs kantene.
Ha litt smør i bunnen av primuskjelen. Sett blussen på lav varme slik at nachosen ikke svir seg. Legg lagvis kjøttmiks, ost og nachos. Legg også nachos langs kantene.
Legg på lokk og la nachosen stå på lav varme til osten er smeltet.
Server med rømme og salsa, eventuelt med annet tilbehør om du ønsker.​​
Server med rømme og salsa, eventuelt med annet tilbehør om du ønsker.​​
woman cooking

Bon appetit!

Kutt løken i små biter.
Ha smør i en stekepanne og stek kjøttdeigen/karbonadedeigen sammen med løken.
Når kjøttet er ferdigstekt tilsetter du tacopulver etter anvisning på pakken.
Ha kjøttmiksen over i en boks og pakk sekken.
Ha litt smør i bunnen av primuskjelen. Sett blussen på lav varme slik at nachosen ikke svir seg. Legg lagvis kjøttmiks, ost og nachos. Legg også nachos langs kantene.
Ha litt smør i bunnen av primuskjelen. Sett blussen på lav varme slik at nachosen ikke svir seg. Legg lagvis kjøttmiks, ost og nachos. Legg også nachos langs kantene.
Legg på lokk og la nachosen stå på lav varme til osten er smeltet.
Server med rømme og salsa, eventuelt med annet tilbehør om du ønsker.​​
Server med rømme og salsa, eventuelt med annet tilbehør om du ønsker.​​
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?