Tur-taco: Nachos på primus
Med årene har taco etablert seg som en favoritt på fredager i mange norske hjem. En vri på fredagstacoen kan du fint ta med deg ut på tur. Primusen er nemlig perfekt for en lag-på-lag-nachos, ifølge Anine Gutubakken Byles er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Med mager og smakfull kjøttdeig av for eksempel elg og tilbehøret du foretrekker, kan du enkelt bytte ut pølsene med en mer spennende og smakfull middag på tur. Ekstra lettvint blir det om du steker ferdig kjøttet hjemme og tar med ferdigrevet ost. Du kan selvsagt steke kjøttet på primusen også.
Om du vil servere ekstra tilbehør ved siden av passer det godt med for eksempel salat, jalapeños, tomater, mais og ananas. Rømme og salsa er selvsagt, mens mange også ønsker guacamole.
Oppskrift og foto av: Anine Gutubakken Byles
Med årene har taco etablert seg som en favoritt på fredager i mange norske hjem. En vri på fredagstacoen kan du fint ta med deg ut på tur. Primusen er nemlig perfekt for en lag-på-lag-nachos, ifølge Anine Gutubakken Byles er prosjektleder for mat hos Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Med mager og smakfull kjøttdeig av for eksempel elg og tilbehøret du foretrekker, kan du enkelt bytte ut pølsene med en mer spennende og smakfull middag på tur. Ekstra lettvint blir det om du steker ferdig kjøttet hjemme og tar med ferdigrevet ost. Du kan selvsagt steke kjøttet på primusen også.
Om du vil servere ekstra tilbehør ved siden av passer det godt med for eksempel salat, jalapeños, tomater, mais og ananas. Rømme og salsa er selvsagt, mens mange også ønsker guacamole.
Oppskrift og foto av: Anine Gutubakken Byles
Ingredienser
- 0.5 stk løk
- 2 ss smør
- 600 g kjøttdeig, f.eks av elg
- 1 pose tacokrydder
- 1 pose nachochips
- 220 g revet ost
- 1 glass salsa
- 3 dl rømme
Slik gjør du:
- 0.5 stk løk
- 2 ss smør
- 600 g kjøttdeig, f.eks av elg
- 1 pose tacokrydder
- 1 pose nachochips
- 220 g revet ost
- 1 glass salsa
- 3 dl rømme
