vegetar

Blomkåltaco med mangosalsa og chipotlemayo

45 min

Tenker du automatisk på kjøttdeig og salat når det er snakk om taco? Da bør du merke deg at det finnes mange måter å lage taco på - som for eksempel med blomkål. Blomkålen suger til seg smak som en svamp, noe du virkelig merker i denne retten. Fyll på med kokos, chipotlemajones, mangosalsa og most avokado for et overraskende og fargerikt alternativ til fredagsfavoritten.

1865 har lagret denne
Blomkåltaco med mangosalsa og chipotlemayo

Tenker du automatisk på kjøttdeig og salat når det er snakk om taco? Da bør du merke deg at det finnes mange måter å lage taco på - som for eksempel med blomkål. Blomkålen suger til seg smak som en svamp, noe du virkelig merker i denne retten. Fyll på med kokos, chipotlemajones, mangosalsa og most avokado for et overraskende og fargerikt alternativ til fredagsfavoritten.

1865 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Blomkåltaco

  • 1 stk blomkål
  • 1 ss olje
  • 4 ss kokosmasse
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 klype tørkede chili, knust
  • salt

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 stk chilipepper, rød eller grønn
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull koriander, frisk

Chipotlemajones

  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts chipotle paste
  • 1 stk lime, saften av
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • pepper

Til servering

  • 1 pakke tortillas, små
  • 1 stk avokado, i skiver eller guacamole
  • 0.5 stk rødkål, liten og finsnittet
  • 1 håndfull fetaost, smuldret, kan sløyfes
  • 1 stk lime, i båter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blomkåltaco

  • 1 stk blomkål
  • 1 ss olje
  • 4 ss kokosmasse
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 klype tørkede chili, knust
  • salt

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 stk chilipepper, rød eller grønn
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull koriander, frisk

Chipotlemajones

  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts chipotle paste
  • 1 stk lime, saften av
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • pepper

Til servering

  • 1 pakke tortillas, små
  • 1 stk avokado, i skiver eller guacamole
  • 0.5 stk rødkål, liten og finsnittet
  • 1 håndfull fetaost, smuldret, kan sløyfes
  • 1 stk lime, i båter
Rens og del blomkålen i små buketter. Bland blomkålen med olje, kokos, krydder og salt.
Bland alt godt sammen og fordel blomkålen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek blomkålen ved 215 grader i cirka 15-20 minutter, eller til den er mør i midten og sprø i kantene.
Rens og skjær mangoen i terninger. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland alt sammen og tilsett limesaft og hakket koriander.
Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder, som har akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmikseren i bunnen og kjør noen sekunder.
Trekk så sakte stavmikseren opp mot overflaten og sjekk at majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med salt og pepper.
Server den stekte blomkålen i tortillalefser med mangosalsa, avokado eller guacamole og chipotlemajones. Topp med litt finsnittet rødkål, frisk koriander og smuldret fetaost hvis ønskelig.
Dryss over litt ekstra finsnittet chili og server noen limebåter ved siden av til å presse over tacoen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del blomkålen i små buketter. Bland blomkålen med olje, kokos, krydder og salt.
Bland alt godt sammen og fordel blomkålen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek blomkålen ved 215 grader i cirka 15-20 minutter, eller til den er mør i midten og sprø i kantene.
Rens og skjær mangoen i terninger. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland alt sammen og tilsett limesaft og hakket koriander.
Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder, som har akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmikseren i bunnen og kjør noen sekunder.
Trekk så sakte stavmikseren opp mot overflaten og sjekk at majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med salt og pepper.
Server den stekte blomkålen i tortillalefser med mangosalsa, avokado eller guacamole og chipotlemajones. Topp med litt finsnittet rødkål, frisk koriander og smuldret fetaost hvis ønskelig.
Dryss over litt ekstra finsnittet chili og server noen limebåter ved siden av til å presse over tacoen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?