vegetar

Blomkåltaco med mangosalsa og chipotlemayo

45 min
Lagret av 1822 brukere
Blomkåltaco med mangosalsa og chipotlemayo
Lagret av 1822 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Blomkåltaco

  • 1 stk blomkål
  • 1 ss olje
  • 4 ss kokosmasse
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 klype tørkede chili, knust
  • salt

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 stk chilipepper, rød eller grønn
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull koriander, frisk

Chipotlemajones

  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts chipotle paste
  • 1 stk lime, saften av
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • pepper

Til servering

  • 1 pakke tortillas, små
  • 1 stk avokado, i skiver eller guacamole
  • 0.5 stk rødkål, liten og finsnittet
  • 1 håndfull fetaost, smuldret, kan sløyfes
  • 1 stk lime, i båter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blomkåltaco

  • 1 stk blomkål
  • 1 ss olje
  • 4 ss kokosmasse
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 klype tørkede chili, knust
  • salt

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 stk chilipepper, rød eller grønn
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull koriander, frisk

Chipotlemajones

  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts chipotle paste
  • 1 stk lime, saften av
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
  • pepper

Til servering

  • 1 pakke tortillas, små
  • 1 stk avokado, i skiver eller guacamole
  • 0.5 stk rødkål, liten og finsnittet
  • 1 håndfull fetaost, smuldret, kan sløyfes
  • 1 stk lime, i båter
Rens og del blomkålen i små buketter. Bland blomkålen med olje, kokos, krydder og salt.
Bland alt godt sammen og fordel blomkålen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek blomkålen ved 215 grader i cirka 15-20 minutter, eller til den er mør i midten og sprø i kantene.
Rens og skjær mangoen i terninger. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland alt sammen og tilsett limesaft og hakket koriander.
Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder, som har akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmikseren i bunnen og kjør noen sekunder.
Trekk så sakte stavmikseren opp mot overflaten og sjekk at majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med salt og pepper.
Server den stekte blomkålen i tortillalefser med mangosalsa, avokado eller guacamole og chipotlemajones. Topp med litt finsnittet rødkål, frisk koriander og smuldret fetaost hvis ønskelig.
Dryss over litt ekstra finsnittet chili og server noen limebåter ved siden av til å presse over tacoen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del blomkålen i små buketter. Bland blomkålen med olje, kokos, krydder og salt.
Bland alt godt sammen og fordel blomkålen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek blomkålen ved 215 grader i cirka 15-20 minutter, eller til den er mør i midten og sprø i kantene.
Rens og skjær mangoen i terninger. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland alt sammen og tilsett limesaft og hakket koriander.
Ha alle ingrediensene til majonesen i en beholder, som har akkurat like stor omkrets som stavmikseren. Sett stavmikseren i bunnen og kjør noen sekunder.
Trekk så sakte stavmikseren opp mot overflaten og sjekk at majonesen er deilig og tykk. Juster smaken med salt og pepper.
Server den stekte blomkålen i tortillalefser med mangosalsa, avokado eller guacamole og chipotlemajones. Topp med litt finsnittet rødkål, frisk koriander og smuldret fetaost hvis ønskelig.
Dryss over litt ekstra finsnittet chili og server noen limebåter ved siden av til å presse over tacoen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?