Vegetartaco med gulrøtter
Prøv vegetartaco med gulrøtter! Ovnsbaking gir gulrøttene en mer intens og sødmefull smak, og de kler utmerket godt krydder som koriander, spisskummen, fennikel, chili, ingefær og hvitløk. Her har kokk Lise Finckenhagen fylt lefsene med finsnittet rødkål, avokado, mango, chili, rødløk og koriander. Med en liten klatt chilimajones på toppen og en skvis lime helt til slutt, får du en superfresh koserett en fredagskveld verdig. Annet tilbehør som guacamole, frisk tomatsalsa, rømme, gulost og smuldret fetaost smaker også veldig godt til gulrot-taco.
Prøv vegetartaco med gulrøtter! Ovnsbaking gir gulrøttene en mer intens og sødmefull smak, og de kler utmerket godt krydder som koriander, spisskummen, fennikel, chili, ingefær og hvitløk. Her har kokk Lise Finckenhagen fylt lefsene med finsnittet rødkål, avokado, mango, chili, rødløk og koriander. Med en liten klatt chilimajones på toppen og en skvis lime helt til slutt, får du en superfresh koserett en fredagskveld verdig. Annet tilbehør som guacamole, frisk tomatsalsa, rømme, gulost og smuldret fetaost smaker også veldig godt til gulrot-taco.
- 1 kg gulrøtter
- 1 ts korianderfrø, knust
- 2 ts spisskummen
- 0.5 ts fennikelfrø, knust
- 1 ts chiliflak, eller chilipulver
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss olje, nøytral
- salt
Tilbehør
- tortillas
- rødkål, finsnittet
- rødløk, finhakket
- avokado, i skiver
- mango, i terninger
- grønn chili, finsnittet
- koriander, frisk
- chilimajones
- lime, til å presse over
- 1 kg gulrøtter
- 1 ts korianderfrø, knust
- 2 ts spisskummen
- 0.5 ts fennikelfrø, knust
- 1 ts chiliflak, eller chilipulver
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss olje, nøytral
- salt
Tilbehør
- tortillas
- rødkål, finsnittet
- rødløk, finhakket
- avokado, i skiver
- mango, i terninger
- grønn chili, finsnittet
- koriander, frisk
- chilimajones
- lime, til å presse over
