Vegetartaco med bønner
45 min
Lag fristende vegetartaco med bønner og server den med avokadokrem, granateplesalsa og smuldret fetaost. Dette blir en spennende og utrolig god tacovariant, og enkelt og sunt er det også. Fyll gjerne på med salat og andre grønnsaker etter eget ønske. Lag en enkel chilimajones ved å smake til majones med sterk chilisaus og noen dråper limesaft.
Lagret av 829 brukere
Lag fristende vegetartaco med bønner og server den med avokadokrem, granateplesalsa og smuldret fetaost. Dette blir en spennende og utrolig god tacovariant, og enkelt og sunt er det også. Fyll gjerne på med salat og andre grønnsaker etter eget ønske. Lag en enkel chilimajones ved å smake til majones med sterk chilisaus og noen dråper limesaft.
Lagret av 829 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 6 dl brune bønner, kokte, evt. sorte bønner
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss spisskummen, malt/støtt
- 2 ts korianderfrø, malt/støtt
- 1 ss paprikapulver
- 2 ss chilisaus, sterk (gjerne med chipotle)
- 1 ss tomatpuré
- 2 ts honning, flytende
- 0.5 dl vann
- 1 bunt koriander, frisk
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
Avokadokrem
- 2 stk avokado
- 2 fedd hvitløk
- 1 klype tørket chili
- 1 stk lime
- salt
Granateplesalsa
- 1 stk granateple
- 1 stk rødløk, liten
- 0.5 - 1 stk jalapeño, renset for frø
- 1 bunt koriander
- 1 ss olivenolje
- salt
Ekstra tilbehør
- tortillalefse
- fetaost, smuldret
- chilimajones
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 dl brune bønner, kokte, evt. sorte bønner
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss spisskummen, malt/støtt
- 2 ts korianderfrø, malt/støtt
- 1 ss paprikapulver
- 2 ss chilisaus, sterk (gjerne med chipotle)
- 1 ss tomatpuré
- 2 ts honning, flytende
- 0.5 dl vann
- 1 bunt koriander, frisk
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
Avokadokrem
- 2 stk avokado
- 2 fedd hvitløk
- 1 klype tørket chili
- 1 stk lime
- salt
Granateplesalsa
- 1 stk granateple
- 1 stk rødløk, liten
- 0.5 - 1 stk jalapeño, renset for frø
- 1 bunt koriander
- 1 ss olivenolje
- salt
Ekstra tilbehør
- tortillalefse
- fetaost, smuldret
- chilimajones
Skyll bønnene hvis de er fra boks, og la de renne godt av seg.
Finhakk og fres løk og hvitløk til løken blir myk og gyllen. Tilsett spisskummen, koriander og paprika og la det frese videre i et lite minutt.
Ha i chilisaus, tomatpuré, honning og vann. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Bland inn bønnene og la det småputre i et par-tre minutter. Tilsett en ekstra skvett med vann hvis nødvendig.
Smak til med salt og pepper. Bland til slutt inn hakket koriander
Rens avokadoen og finhakk hvitløken. Kjør avokado, hvitløk, chili og limesaft raskt sammen med en stavmikser. Smak til med salt.
Rens granateple og ha alle kjernene over i en liten bolle eller lignende. Knus lett med en gaffel slik at noe av saften frigjøres.
Tilsett finhakket rødløk og jalapeño, hakket koriander, olivenolje og en god klype salt.
Server de varme bønnene i tortillas med avokadokrem, granateplesalsa, smuldret fetaost og chilimajones.

Bon appetit!
Skyll bønnene hvis de er fra boks, og la de renne godt av seg.
Finhakk og fres løk og hvitløk til løken blir myk og gyllen. Tilsett spisskummen, koriander og paprika og la det frese videre i et lite minutt.
Ha i chilisaus, tomatpuré, honning og vann. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Bland inn bønnene og la det småputre i et par-tre minutter. Tilsett en ekstra skvett med vann hvis nødvendig.
Smak til med salt og pepper. Bland til slutt inn hakket koriander
Rens avokadoen og finhakk hvitløken. Kjør avokado, hvitløk, chili og limesaft raskt sammen med en stavmikser. Smak til med salt.
Rens granateple og ha alle kjernene over i en liten bolle eller lignende. Knus lett med en gaffel slik at noe av saften frigjøres.
Tilsett finhakket rødløk og jalapeño, hakket koriander, olivenolje og en god klype salt.
Server de varme bønnene i tortillas med avokadokrem, granateplesalsa, smuldret fetaost og chilimajones.