vegetar

Vegansk nachos

1 h
Lagret av 362 brukere
Vegansk nachos
Lagret av 362 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g tofu, middels fast/fast
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts spisskummen, malt/støtt
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 - 3 stykker chipotle chili, i Adobo-saus, finhakket
  • 0.5 dl vann
  • 2 ts honning, flytende
  • 1 boks brune bønner
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking

Guacamole

  • 2 stykker avokado, spisemodne
  • 1 stk lime
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 2 klype chiliflak
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 bunt koriander, frisk
  • salt

Marinert rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g tofu, middels fast/fast
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts spisskummen, malt/støtt
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 - 3 stykker chipotle chili, i Adobo-saus, finhakket
  • 0.5 dl vann
  • 2 ts honning, flytende
  • 1 boks brune bønner
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking

Guacamole

  • 2 stykker avokado, spisemodne
  • 1 stk lime
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 2 klype chiliflak
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 bunt koriander, frisk
  • salt

Marinert rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt
Skjær tofuen i skiver og press tofuskivene mellom kjøkkenpapir i 10-15 minutter.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Bruk en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Tilsett litt olje og fres løken myk og gyllen over middelshøy varme, cirka 8 minutter.
Rør jevnlig. Tilsett hvitløk, spisskummen, koriander, paprikapulver og tomatpure. La det hele frese videre under omrøring i et par minutter.
Rør inn chipotle og tilsett vann og honning. La sausen putre et par minutter til det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i pannen. Smak til med salt og litt pepper.
Varm en stekepanne og tilsett en skvett olje. Stek tofuen over høy varme. Bruk en stekespade og hakk opp tofuen underveis i stekingen. Stek til tofubitene er gylne og gjerne litt sprø i kantene.
Senk temperaturen noe, tilsett chilisausen og bland alt godt sammen. Virker blandingen litt tørr, kan du tilsette en liten skvett med vann.
Skyll bønnene og bland dem sammen med tofuen. La det hele putre et par minutter under omrøring.
Server med for eksempel tortillachips, tomatsalsa, guacamole og marinert rødløk.

Guacamole

Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet i en stor morter eller med en gaffel og bland inn limesaft, hvitløk, chili og finhakket rødløk. Smak til med salt og rør inn hakket koriander.
Server guacamolen med det samme eller dekk til overflaten med plastfilm. Trykk plastfilmen helt ned på overflaten, slik at det ikke er noe luft i mellom. La den stå i kjøleskapet frem til servering.

Marinert rødløk

Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, limesaft, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst 5 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær tofuen i skiver og press tofuskivene mellom kjøkkenpapir i 10-15 minutter.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Bruk en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Tilsett litt olje og fres løken myk og gyllen over middelshøy varme, cirka 8 minutter.
Rør jevnlig. Tilsett hvitløk, spisskummen, koriander, paprikapulver og tomatpure. La det hele frese videre under omrøring i et par minutter.
Rør inn chipotle og tilsett vann og honning. La sausen putre et par minutter til det meste av væsken har fordampet. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i pannen. Smak til med salt og litt pepper.
Varm en stekepanne og tilsett en skvett olje. Stek tofuen over høy varme. Bruk en stekespade og hakk opp tofuen underveis i stekingen. Stek til tofubitene er gylne og gjerne litt sprø i kantene.
Senk temperaturen noe, tilsett chilisausen og bland alt godt sammen. Virker blandingen litt tørr, kan du tilsette en liten skvett med vann.
Skyll bønnene og bland dem sammen med tofuen. La det hele putre et par minutter under omrøring.
Server med for eksempel tortillachips, tomatsalsa, guacamole og marinert rødløk.

Guacamole

Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos kjøttet i en stor morter eller med en gaffel og bland inn limesaft, hvitløk, chili og finhakket rødløk. Smak til med salt og rør inn hakket koriander.
Server guacamolen med det samme eller dekk til overflaten med plastfilm. Trykk plastfilmen helt ned på overflaten, slik at det ikke er noe luft i mellom. La den stå i kjøleskapet frem til servering.

Marinert rødløk

Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, limesaft, sukker og salt. La løken marinere en halvtimes tid, eller i minst 5 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?