Koreansk taco
1 h
21 varer
2.2k
Visst er taco meksikansk, men hva med å prøve denne koranske varianten? Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken - kjært barn har mange navn. Uansett er denne retten med sprøstekt kylling, vendt i en glinsende, og fingerslikkende god, søt chilisaus, fantastisk god. Server kyllingen på varme tortillaer med sprø grønnsaker og et dryss av sesamfrø.
Ingredienser
4
porsjoner
- 800 g kyllingfilet, eller kylling-lårfilet
- salt og kvernet pepper
- 1 pakke maisenna
- olje, nøytral
- tortillalefse, mais eller hvete
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- kål, eller salat, finrevet
- gulrot, strimlet
- agurk
- jalapeño
- sesamfrø
- fetaost, smuldret
- koriander
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 800 g kyllingfilet, eller kylling-lårfilet
- salt og kvernet pepper
- 1 pakke maisenna
- olje, nøytral
- tortillalefse, mais eller hvete
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- kål, eller salat, finrevet
- gulrot, strimlet
- agurk
- jalapeño
- sesamfrø
- fetaost, smuldret
- koriander
Skjær kyllingen i jevne biter og krydre bitene med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Vend kyllingbitene med maisenna og rist av det overflødige.
Varm 2 cm olje i en tykkbunnet panne med høye kanter. Stek kyllingbitene til de blir sprø, gylne og gjennomstekte.
La kyllingen renne litt av seg på kjøkkenpapir før du vender kyllingen sammen med den røde sausen. Pass på at alle bitene har fått saus på seg.
Serveres straks i varme tortillas med finsnittet kål eller salat, gulrot, agurk, jalapeño, et dryss av sesamfrø, smuldret fetaost og koriander.

Bon appetit!
Skjær kyllingen i jevne biter og krydre bitene med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Vend kyllingbitene med maisenna og rist av det overflødige.
Varm 2 cm olje i en tykkbunnet panne med høye kanter. Stek kyllingbitene til de blir sprø, gylne og gjennomstekte.
La kyllingen renne litt av seg på kjøkkenpapir før du vender kyllingen sammen med den røde sausen. Pass på at alle bitene har fått saus på seg.
Serveres straks i varme tortillas med finsnittet kål eller salat, gulrot, agurk, jalapeño, et dryss av sesamfrø, smuldret fetaost og koriander.