Koreansk taco
Visst er taco meksikansk, men hva med å prøve denne koranske varianten? Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken - kjært barn har mange navn. Uansett er denne retten med sprøstekt kylling, vendt i en glinsende, og fingerslikkende god, søt chilisaus, fantastisk god. Server kyllingen på varme tortillaer med sprø grønnsaker og et dryss av sesamfrø.
Visst er taco meksikansk, men hva med å prøve denne koranske varianten? Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken - kjært barn har mange navn. Uansett er denne retten med sprøstekt kylling, vendt i en glinsende, og fingerslikkende god, søt chilisaus, fantastisk god. Server kyllingen på varme tortillaer med sprø grønnsaker og et dryss av sesamfrø.
Ingredienser
- 800 g kyllingfilet, eller kylling-lårfilet
- salt og kvernet pepper
- 1 pakke maisenna
- olje, nøytral
- tortillalefse, mais eller hvete
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- kål, eller salat, finrevet
- gulrot, strimlet
- agurk
- jalapeño
- sesamfrø
- fetaost, smuldret
- koriander
Slik gjør du:
- 800 g kyllingfilet, eller kylling-lårfilet
- salt og kvernet pepper
- 1 pakke maisenna
- olje, nøytral
- tortillalefse, mais eller hvete
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- kål, eller salat, finrevet
- gulrot, strimlet
- agurk
- jalapeño
- sesamfrø
- fetaost, smuldret
- koriander
