Reketaco med peanøttsaus

1 h
Lagret av 784 brukere
Reketaco med peanøttsaus
Lagret av 784 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g reker, rensede store rå reker eller sjøkreps
  • 4 stykker hvitløksfedd, hakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 2 ss olje, nøytral
  • salt og kvernet pepper

Peanøttsaus

  • 2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Til servering

  • 1 stk rødkål, liten
  • 0.5 dl limesaft
  • 2 ss sukker, eller brunt sukker
  • 1 ts fish sauce
  • 1 ts sesamolje
  • avokado, i skiver
  • koriander
  • vårløk
  • peanøtter, hakkede
  • sriracha
  • lime, i båter
  • tortillalefse, mais- eller hvete

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g reker, rensede store rå reker eller sjøkreps
  • 4 stykker hvitløksfedd, hakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 2 ss olje, nøytral
  • salt og kvernet pepper

Peanøttsaus

  • 2 ss peanøttolje, eller nøytral olje
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket eller revet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 150 g peanøtter, ristede
  • 0.5 ts spisskummen, knust
  • 0.5 ts gurkemeie, malt
  • 2 ss ketjap manis, søt soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Til servering

  • 1 stk rødkål, liten
  • 0.5 dl limesaft
  • 2 ss sukker, eller brunt sukker
  • 1 ts fish sauce
  • 1 ts sesamolje
  • avokado, i skiver
  • koriander
  • vårløk
  • peanøtter, hakkede
  • sriracha
  • lime, i båter
  • tortillalefse, mais- eller hvete
Del rekene i to.
Mos hvitløk, chili og olje sammen i en morter eller med en stavmikser. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig.
Bland krydderoljen sammen med rekene og la det stå kjølig.
Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og miks alt til en jevn saus.
Finsnitt rødkålen. Bland limesaft, sukker, fiskesaus og sesamolje. Rør til sukkeret er oppløst og bland dressingen sammen med rødkålen.
Stek rekene raskt over høy varme til de akkurat skifter farge.
Server varme reker på varme tortillas sammen med litt marinert rødkål, avokadoskiver og peanøttsaus. Dryss over litt vårløk, koriander og hakkede peanøtter.
Topp med sriracha-saus hvis ønskelig, og server litt ekstra lime ved siden av til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Del rekene i to.
Mos hvitløk, chili og olje sammen i en morter eller med en stavmikser. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig.
Bland krydderoljen sammen med rekene og la det stå kjølig.
Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og miks alt til en jevn saus.
Finsnitt rødkålen. Bland limesaft, sukker, fiskesaus og sesamolje. Rør til sukkeret er oppløst og bland dressingen sammen med rødkålen.
Stek rekene raskt over høy varme til de akkurat skifter farge.
Server varme reker på varme tortillas sammen med litt marinert rødkål, avokadoskiver og peanøttsaus. Dryss over litt vårløk, koriander og hakkede peanøtter.
Topp med sriracha-saus hvis ønskelig, og server litt ekstra lime ved siden av til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?