Hjemmelaget taco

60 min

Ifølge kokk Ørjan Johannessen slår hjemmelaget taco enhver annen fredagstaco. Det skal nemlig ikke så mye til for å løfte tacoen: Saftig kjøttsaus med godt krydder, spicy tilbehør og hjemmelaget tacolefse gjør at du glemmer alt annet. Tortillalefsene kan fint fryses.

Oppskriften er hentet fra Ørjan Johannessens bok «Endelig helg» (Cappelen Damm).

1563 har lagret denne
Hjemmelaget taco
Foto: Tom Haga

Ifølge kokk Ørjan Johannessen slår hjemmelaget taco enhver annen fredagstaco. Det skal nemlig ikke så mye til for å løfte tacoen: Saftig kjøttsaus med godt krydder, spicy tilbehør og hjemmelaget tacolefse gjør at du glemmer alt annet. Tortillalefsene kan fint fryses.

Oppskriften er hentet fra Ørjan Johannessens bok «Endelig helg» (Cappelen Damm).

1563 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g oksekjøtt, kvernet
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 2 ts paprikapulver, malt
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt fennikel
  • 0.5 ts sort pepper, kvernet
  • salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 boks sorte bønner, hermetiske
  • 1 dl vann
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kvast koriander, fersk

Tortillalefser

  • 350 g hvetemel
  • 2 dl vann
  • 0.25 ts salt
  • 2 ss soyaolje

Avokadokrem

  • 2 stykker avokado
  • 1 stk rød chili
  • 2 stykker lime, saften
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 kvast koriander
  • salt

Tomatsalsa

  • 4 stykker tomat
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 ss koriander, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
Stek kjøttdeigen på høy varme.
Finhakk løk og hvitløk. Bland løk og de malte krydderne godt sammen med kjøttet.
Tilsett tomater, bønner og vann. Kok i cirka 10 minutter, smak til med salt.
Bland ingrediensene til hvetetortillaen, og la deigen hvile kaldt i 30 minutter.
Del den i 8 emner. Kjevle dem tynt, omtrent som en stor stekepanne i diameter. Bruk godt med mel så tortillaene ikke setter seg fast.
Stek tortillaene på takke eller i panne til de får farge på undersiden og begynner å blåse seg litt opp på oversiden. Pannen skal være så varm at dette tar cirka 30 sekunder.
Snu og stek på den andre siden. Legg lefsene oppå hverandre med klede over.
Kjør alt til avokadokremen sammen i en blender til en fin puré. Smak til med salt.
Del tomater i terninger og bland dem sammen med olivenolje, finkuttet chili, hakket koriander, salt og sort pepper.
Anrett tilbehør og kjøtt i hver sine skåler og server. Topp lefsene med ønskelig tilbehør.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?