Ifølge kokk Ørjan Johannessen slår hjemmelaget taco enhver annen fredagstaco. Det skal nemlig ikke så mye til for å løfte tacoen: Saftig kjøttsaus med godt krydder, spicy tilbehør og hjemmelaget tacolefse gjør at du glemmer alt annet. Tortillalefsene kan fint fryses.
Oppskriften er hentet fra Ørjan Johannessens bok «Endelig helg» (Cappelen Damm).
Ifølge kokk Ørjan Johannessen slår hjemmelaget taco enhver annen fredagstaco. Det skal nemlig ikke så mye til for å løfte tacoen: Saftig kjøttsaus med godt krydder, spicy tilbehør og hjemmelaget tacolefse gjør at du glemmer alt annet. Tortillalefsene kan fint fryses.
Oppskriften er hentet fra Ørjan Johannessens bok «Endelig helg» (Cappelen Damm).
Finhakk løk og hvitløk. Bland løk og de malte krydderne godt sammen med kjøttet.
Tilsett tomater, bønner og vann. Kok i cirka 10 minutter, smak til med salt.
Bland ingrediensene til hvetetortillaen, og la deigen hvile kaldt i 30 minutter.
Del den i 8 emner. Kjevle dem tynt, omtrent som en stor stekepanne i diameter. Bruk godt med mel så tortillaene ikke setter seg fast.
Stek tortillaene på takke eller i panne til de får farge på undersiden og begynner å blåse seg litt opp på oversiden. Pannen skal være så varm at dette tar cirka 30 sekunder.
Snu og stek på den andre siden. Legg lefsene oppå hverandre med klede over.
Kjør alt til avokadokremen sammen i en blender til en fin puré. Smak til med salt.
Del tomater i terninger og bland dem sammen med olivenolje, finkuttet chili, hakket koriander, salt og sort pepper.
Anrett tilbehør og kjøtt i hver sine skåler og server. Topp lefsene med ønskelig tilbehør.
Bon appetit!
Stek kjøttdeigen på høy varme.
Finhakk løk og hvitløk. Bland løk og de malte krydderne godt sammen med kjøttet.
Tilsett tomater, bønner og vann. Kok i cirka 10 minutter, smak til med salt.
Bland ingrediensene til hvetetortillaen, og la deigen hvile kaldt i 30 minutter.
Del den i 8 emner. Kjevle dem tynt, omtrent som en stor stekepanne i diameter. Bruk godt med mel så tortillaene ikke setter seg fast.
Stek tortillaene på takke eller i panne til de får farge på undersiden og begynner å blåse seg litt opp på oversiden. Pannen skal være så varm at dette tar cirka 30 sekunder.
Snu og stek på den andre siden. Legg lefsene oppå hverandre med klede over.
Kjør alt til avokadokremen sammen i en blender til en fin puré. Smak til med salt.
Del tomater i terninger og bland dem sammen med olivenolje, finkuttet chili, hakket koriander, salt og sort pepper.
Anrett tilbehør og kjøtt i hver sine skåler og server. Topp lefsene med ønskelig tilbehør.