Tacos med høyrygg
Lag tacos med høyrygg og løft tacomiddagen til nye høyder. Ganske så spicy og akkurat så saftig og mørt som en marmorert og langtidskokt høyrygg blir. Det er selvsagt ingenting i veien for å tilberede kjøttet dagen i forveien, for så og bare varme det opp igjen rett før servering.
Chipotle er tørket, røkt chili, som er mye brukt i meksikansk matlaging. Du finner det hos velassorterte dagligvareforretninger, grønnsaksforhandlere eller spesialbutikker.
Lag tacos med høyrygg og løft tacomiddagen til nye høyder. Ganske så spicy og akkurat så saftig og mørt som en marmorert og langtidskokt høyrygg blir. Det er selvsagt ingenting i veien for å tilberede kjøttet dagen i forveien, for så og bare varme det opp igjen rett før servering.
Chipotle er tørket, røkt chili, som er mye brukt i meksikansk matlaging. Du finner det hos velassorterte dagligvareforretninger, grønnsaksforhandlere eller spesialbutikker.
Ingredienser
- 1.5 kg høyrygg
- 1 ss spisskummen
- 2 stykker chipotle chili
- 2 dl vann, kokende
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss oregano
- 1 ss sukker
- salt
- olje, nøytral
Til servering
- tortillalefse
- guacamole
- salsa, gjerne frisk tomatsalsa
- revet ost
- koriander
Slik gjør du:
- 1.5 kg høyrygg
- 1 ss spisskummen
- 2 stykker chipotle chili
- 2 dl vann, kokende
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss oregano
- 1 ss sukker
- salt
- olje, nøytral
Til servering
- tortillalefse
- guacamole
- salsa, gjerne frisk tomatsalsa
- revet ost
- koriander
