Lag tacos med høyrygg og løft tacomiddagen til nye høyder. Ganske så spicy og akkurat så saftig og mørt som en marmorert og langtidskokt høyrygg blir. Det er selvsagt ingenting i veien for å tilberede kjøttet dagen i forveien, for så og bare varme det opp igjen rett før servering.
Chipotle er tørket, røkt chili, som er mye brukt i meksikansk matlaging. Du finner det hos velassorterte dagligvareforretninger, grønnsaksforhandlere eller spesialbutikker.
Bløtlegg chipotle-chilien i 2 dl kokende vann i ca. 20 min.
Mos chilien sammen med vannet. Fjern eventuelt frøene først hvis du ønsker den litt mildere.
Bruk en tykkbunnet gryte og varm den med litt olje. Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle kanter.
Tilsett spisskummen og la det frese videre i et lite minutt.
Tilsett resten av ingrediensene, legg på tett lokk og la kjøttet få småputre stille og rolig i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
Ta av lokket og la det småkoke til det meste av væsken er innkokt og kjøttet nærmest glasert i chilisausen.
Bløtlegg chipotle-chilien i 2 dl kokende vann i ca. 20 min.
Mos chilien sammen med vannet. Fjern eventuelt frøene først hvis du ønsker den litt mildere.
Bruk en tykkbunnet gryte og varm den med litt olje. Krydre kjøttet med salt og brun det godt på alle kanter.
Tilsett spisskummen og la det frese videre i et lite minutt.
Tilsett resten av ingrediensene, legg på tett lokk og la kjøttet få småputre stille og rolig i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt. Vend litt på kjøttet underveis.
Ta av lokket og la det småkoke til det meste av væsken er innkokt og kjøttet nærmest glasert i chilisausen.