Til hovedinnhold
rask

Tortillalefser

30 min

Tortillalefser finner du i mange varianter i butikken, men enda bedre blir de hvis du lager dem selv. Du trenger nemlig ikke alltid å lage hele tacomåltidet fra bunn for å få en ny opplevelse. Oppgrader bare ferdigtacoen med hjemmelagede hvetetortillas og utvid repertoaret etterhvert. Oppskriften gir ca. 16 stk.

Lagret av 483 brukere
Tortillalefser

Tortillalefser finner du i mange varianter i butikken, men enda bedre blir de hvis du lager dem selv. Du trenger nemlig ikke alltid å lage hele tacomåltidet fra bunn for å få en ny opplevelse. Oppgrader bare ferdigtacoen med hjemmelagede hvetetortillas og utvid repertoaret etterhvert. Oppskriften gir ca. 16 stk.

Lagret av 483 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 7.5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl vann, varmt
  • 3 ss olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 7.5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2.5 dl vann, varmt
  • 3 ss olje, nøytral
Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle.
Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig i ett minutt til deigen har samlet seg. Skru opp hastigheten og arbeid deigen videre i 3 minutter til den blir helt glatt og smidig.
Del deigen i 16 like emner og rull hvert emne til en bolle. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i posen i ca. 15 minutter.
Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de ut til tynne leiver, ca. 20 cm i diameter. Unngå å bruke mel under utkjevling, bruk heller litt olje hvis nødvendig.
Stek tortillaene i en tørr, varm stekepanne. Stek i ca. 45 sekunder på den ene siden, snu og stek 20 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte tortillaene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle.
Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig i ett minutt til deigen har samlet seg. Skru opp hastigheten og arbeid deigen videre i 3 minutter til den blir helt glatt og smidig.
Del deigen i 16 like emner og rull hvert emne til en bolle. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i posen i ca. 15 minutter.
Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de ut til tynne leiver, ca. 20 cm i diameter. Unngå å bruke mel under utkjevling, bruk heller litt olje hvis nødvendig.
Stek tortillaene i en tørr, varm stekepanne. Stek i ca. 45 sekunder på den ene siden, snu og stek 20 sekunder på den andre siden.
Dekk til de ferdigstekte tortillaene med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?