Alle elsker taco. Og selv om ikke alle elsker laks, så kan det godt være at laksetaco blir den nye hverdagsfavoritten - både hos store og små. Ekstra godt blir det med hjemmelaget tacokrydder og salsa, men du kan også bruke ferdiglaget fra butikk.
Tips: Annen fisk som for eksempel sei, isgalt eller torsk kan også brukes.
Alle elsker taco. Og selv om ikke alle elsker laks, så kan det godt være at laksetaco blir den nye hverdagsfavoritten - både hos store og små. Ekstra godt blir det med hjemmelaget tacokrydder og salsa, men du kan også bruke ferdiglaget fra butikk.
Tips: Annen fisk som for eksempel sei, isgalt eller torsk kan også brukes.
Lag tacokrydder: Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk. Du kan også bruke ferdigkrydder fra butikken.
Lag tomatsalsa: Skjær tomatene i små biter. Skrell og finhakk, eller finsnitt, løken. Bland sammen tomater, finsnittet chili, løk, olivenolje og limesaft. Smak til salt og en god klype sukker. Rør inn hakket koriander.
Skjær laksen i jevne biter. Krydre bitene med ca. 2-3 ss tacokrydder og et par klyper salt. NB: Dropp saltet hvis du bruker ferdig tacokrydder fra butikken, det inneholder nok salt.
Stek bitene over middels høy varme i ca. 2 minutter. Stek gjerne i en blanding av smør og olje. Tilsett 2 gode spiseskjeer creme fraiche. Rør forsiktig og la alt sammen kose seg i pannen i ett minutt.
Server straks med ønsket tilbehør.
Bon appetit!
Lag tacokrydder: Bland sammen alle krydderiene til kryddermiksen. Oppbevares i et glass eller lignende med tett lokk. Du kan også bruke ferdigkrydder fra butikken.
Lag tomatsalsa: Skjær tomatene i små biter. Skrell og finhakk, eller finsnitt, løken. Bland sammen tomater, finsnittet chili, løk, olivenolje og limesaft. Smak til salt og en god klype sukker. Rør inn hakket koriander.
Skjær laksen i jevne biter. Krydre bitene med ca. 2-3 ss tacokrydder og et par klyper salt. NB: Dropp saltet hvis du bruker ferdig tacokrydder fra butikken, det inneholder nok salt.
Stek bitene over middels høy varme i ca. 2 minutter. Stek gjerne i en blanding av smør og olje. Tilsett 2 gode spiseskjeer creme fraiche. Rør forsiktig og la alt sammen kose seg i pannen i ett minutt.