Elsker du taco og har lyst til å prøve noe nytt? Da anbefales det å teste innbakt taco! Dette blir garantert en suksess til fredagskvelden, barneselskapet eller en hvilken som helst annen anledning! Den innbakte tacoen er også super å ta med seg på tur.
Elsker du taco og har lyst til å prøve noe nytt? Da anbefales det å teste innbakt taco! Dette blir garantert en suksess til fredagskvelden, barneselskapet eller en hvilken som helst annen anledning! Den innbakte tacoen er også super å ta med seg på tur.
1 boks hermetiske tomater, eller 5 hakkede, modne tomater
1.5 dl mais
1 dl koriander, hakket
250 g ost, revet
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Gjærdeig
2.5 dl vann, lunkent
2 ts tørrgjær
1 ss honning, flytende
1.5 ts salt
2 ss olivenolje
7.5 dl hvetemel
Guacamole
2 stykker avokado
1 stk lime
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss rødløk, finhakket
0.5 stk rød chili, uten frø, finhakket
Lag gjærdeigen først: Bland sammen tørrgjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, og la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å skumme litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt.
Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake.
Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Del avokadoen, fjern steinen og skrap kjøttet over i en liten bolle. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk, løk og chili.
Smak til med salt og pepper. Dekk med plastfolie og sett til side så lenge.
Finhakk løk og hvitløk. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i olje.
Tilsett de tørkede krydderiene og karbonadedeigen. Stek videre til karbonadedeigen er godt brunet.
Tilsett tomater og la det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet.
Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Rør til slutt inn mais og koriander.
Varm ovnen til 250 grader.
Kna sammen deigen og kjevl den ut til en stor rund leiv. Legg den over på et stekebrett dekket med bakepapir.
Legg kjøttblandingen på den ene halvdelen, men ikke legg helt ut til kanten. Dryss over osten og brett den andre siden over fyllet. Klem og brett skjøten godt sammen, slik at fyllet er ordentlig innpakket.
Stek den innebakte tacoen i ca. 15 minutter, eller til deigen er stekt og pent gyllen.
Bon appetit!
Lag gjærdeigen først: Bland sammen tørrgjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, og la blandingen stå i ca. 10 minutter til det begynner å skumme litt i overflaten.
Tilsett salt, olje og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt.
Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake.
Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Del avokadoen, fjern steinen og skrap kjøttet over i en liten bolle. Mos kjøttet med en gaffel og bland inn limesaft, finhakket hvitløk, løk og chili.
Smak til med salt og pepper. Dekk med plastfolie og sett til side så lenge.
Finhakk løk og hvitløk. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i olje.
Tilsett de tørkede krydderiene og karbonadedeigen. Stek videre til karbonadedeigen er godt brunet.
Tilsett tomater og la det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet.
Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Rør til slutt inn mais og koriander.
Varm ovnen til 250 grader.
Kna sammen deigen og kjevl den ut til en stor rund leiv. Legg den over på et stekebrett dekket med bakepapir.
Legg kjøttblandingen på den ene halvdelen, men ikke legg helt ut til kanten. Dryss over osten og brett den andre siden over fyllet. Klem og brett skjøten godt sammen, slik at fyllet er ordentlig innpakket.
Stek den innebakte tacoen i ca. 15 minutter, eller til deigen er stekt og pent gyllen.