Tex-mex-favoritten burritos når nye høyder om du tar deg tid til å lage din egen krydderblanding, guacamole eller tomatsalsa! Her har vi laget en klassisk variant med kjøttdeig, men du kan fint også bruke karbonadeig eller andre typer deig.
Tex-mex-favoritten burritos når nye høyder om du tar deg tid til å lage din egen krydderblanding, guacamole eller tomatsalsa! Her har vi laget en klassisk variant med kjøttdeig, men du kan fint også bruke karbonadeig eller andre typer deig.
tortillalefse, og tacoskjell, revet ost, etc, til servering
Tomatsalsa
4 stk tomat
1 stk løk
1 fedd hvitløk
0.5 ts salt
limesaft
Guacamole
1 ss koriander, fersk, hakket
2 stk avokado, modne
0.5 stk løk, finhakket
1 ss koriander, fersk, finhakket
0.5 ts salt
limesaft, av én lime
For tomatsalsaen: Del opp tomatene i båter, bruk en skje til å fjerne den bløte tomatkjernen. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del opp løken i tilsvarende terninger og bland sammen med finhakket hvitløk. Ha over limesaft og hakket frisk koriander. Sett kjølig til bruk.
For guacamole: Del avokadoene i to og fjern steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og legg det i en bolle. Press over saften av en lime, dette forhindrer at avokadokjøttet misfarges. Tilsett resten av ingrediensene og mos blandingen sammen med en gaffel. Ikke mos blandingen helt i stykker, det skal være litt klumper i hjemmelaget guacamole. Dekk bollen med plast til den skal brukes.
Ha kjøttdeigen i stekepannen sammen med de forskjellige krydderne, stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Hell av overflødig fett i pannen. Varm tortillaene i stekepannen, slik at de blir myke og lett å forme.
Tortillalefser varmes i ovnen på lav varme, eller vendes raskt i en stekepanne. Fyll tortilla og skjell med kjøtt, friske salatblader, maiskorn og litt av tomatsalsaen. Server sammen med guacamole og tomatsalsa, eventuelt rømmedipp.
Bon appetit!
For tomatsalsaen: Del opp tomatene i båter, bruk en skje til å fjerne den bløte tomatkjernen. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del opp løken i tilsvarende terninger og bland sammen med finhakket hvitløk. Ha over limesaft og hakket frisk koriander. Sett kjølig til bruk.
For guacamole: Del avokadoene i to og fjern steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og legg det i en bolle. Press over saften av en lime, dette forhindrer at avokadokjøttet misfarges. Tilsett resten av ingrediensene og mos blandingen sammen med en gaffel. Ikke mos blandingen helt i stykker, det skal være litt klumper i hjemmelaget guacamole. Dekk bollen med plast til den skal brukes.
Ha kjøttdeigen i stekepannen sammen med de forskjellige krydderne, stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Hell av overflødig fett i pannen. Varm tortillaene i stekepannen, slik at de blir myke og lett å forme.
Tortillalefser varmes i ovnen på lav varme, eller vendes raskt i en stekepanne. Fyll tortilla og skjell med kjøtt, friske salatblader, maiskorn og litt av tomatsalsaen. Server sammen med guacamole og tomatsalsa, eventuelt rømmedipp.