rask

Kremet tomatsuppe med italiensk pølse og makaroni

30 min

Makaroni er som kjent perfekt i tomatsuppe. Her har jeg proppet en kremet tomatsuppe med salsiccia (krydret italiensk pølse) full av den lille pastaen.

4173 har lagret denne
Kremet tomatsuppe med italiensk pølse og makaroni i hvit, dyp skål

Makaroni er som kjent perfekt i tomatsuppe. Her har jeg proppet en kremet tomatsuppe med salsiccia (krydret italiensk pølse) full av den lille pastaen.

4173 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g makaroni
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 1 stk gul løk, finhakket eller strimlet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g salsicca, rå, italiensk pølse
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 1 kvast timian, frisk
  • 7.5 dl kyllingkraft, buljong
  • 4 dl hermetiske tomater, finmoste
  • 2.5 dl fløte
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje, mild
  • chiliflak
  • persille, eller basilikum til servering
  • parmesan, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g makaroni
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 1 stk gul løk, finhakket eller strimlet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g salsicca, rå, italiensk pølse
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 1 kvast timian, frisk
  • 7.5 dl kyllingkraft, buljong
  • 4 dl hermetiske tomater, finmoste
  • 2.5 dl fløte
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje, mild
  • chiliflak
  • persille, eller basilikum til servering
  • parmesan, til servering
Varm en gryte og fres paprikaen over middels høy varme i en god klunk med olivenolje. Tilsett løk og hvitløk og la alt frese videre under sporadisk omrøring til løken er myk og lett gyllen.
Tilsett pølse delt i passende små biter (klem gjerne pølsefarsen rett fra pølsetarmen og over i gryta, del det ev opp med stekespaden). La det hele frese til pølsebitene er stekt (brunet).
Ha i oregano, paprikapulver, muskat og timian. Hell over kraft og kok opp.
Tilsett tomater, kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Ha i makaroni og fløte. Kok opp på nytt å la suppen småkoke i et par minutter. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Dryss over friske urter og en klype tørket chili før servering. Serveres med ekstra parmesan og godt brød hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm en gryte og fres paprikaen over middels høy varme i en god klunk med olivenolje. Tilsett løk og hvitløk og la alt frese videre under sporadisk omrøring til løken er myk og lett gyllen.
Tilsett pølse delt i passende små biter (klem gjerne pølsefarsen rett fra pølsetarmen og over i gryta, del det ev opp med stekespaden). La det hele frese til pølsebitene er stekt (brunet).
Ha i oregano, paprikapulver, muskat og timian. Hell over kraft og kok opp.
Tilsett tomater, kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Ha i makaroni og fløte. Kok opp på nytt å la suppen småkoke i et par minutter. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Dryss over friske urter og en klype tørket chili før servering. Serveres med ekstra parmesan og godt brød hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?