rask

Kremet tomatsuppe med italiensk pølse og makaroni

30 min
Lagret av 3299 brukere
Kremet tomatsuppe med italiensk pølse og makaroni i hvit, dyp skål
Lagret av 3299 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g makaroni
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 1 stk gul løk, finhakket eller strimlet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g salsicca, rå, italiensk pølse
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 1 kvast timian, frisk
  • 7.5 dl kyllingkraft, buljong
  • 4 dl hermetiske tomater, finmoste
  • 2.5 dl fløte
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje, mild
  • chiliflak
  • persille, eller basilikum til servering
  • parmesan, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g makaroni
  • 1 stk rød paprika, i strimler
  • 1 stk gul løk, finhakket eller strimlet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g salsicca, rå, italiensk pølse
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 1 kvast timian, frisk
  • 7.5 dl kyllingkraft, buljong
  • 4 dl hermetiske tomater, finmoste
  • 2.5 dl fløte
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje, mild
  • chiliflak
  • persille, eller basilikum til servering
  • parmesan, til servering
Varm en gryte og fres paprikaen over middels høy varme i en god klunk med olivenolje. Tilsett løk og hvitløk og la alt frese videre under sporadisk omrøring til løken er myk og lett gyllen.
Tilsett pølse delt i passende små biter (klem gjerne pølsefarsen rett fra pølsetarmen og over i gryta, del det ev opp med stekespaden). La det hele frese til pølsebitene er stekt (brunet).
Ha i oregano, paprikapulver, muskat og timian. Hell over kraft og kok opp.
Tilsett tomater, kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Ha i makaroni og fløte. Kok opp på nytt å la suppen småkoke i et par minutter. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Dryss over friske urter og en klype tørket chili før servering. Serveres med ekstra parmesan og godt brød hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm en gryte og fres paprikaen over middels høy varme i en god klunk med olivenolje. Tilsett løk og hvitløk og la alt frese videre under sporadisk omrøring til løken er myk og lett gyllen.
Tilsett pølse delt i passende små biter (klem gjerne pølsefarsen rett fra pølsetarmen og over i gryta, del det ev opp med stekespaden). La det hele frese til pølsebitene er stekt (brunet).
Ha i oregano, paprikapulver, muskat og timian. Hell over kraft og kok opp.
Tilsett tomater, kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Ha i makaroni og fløte. Kok opp på nytt å la suppen småkoke i et par minutter. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Dryss over friske urter og en klype tørket chili før servering. Serveres med ekstra parmesan og godt brød hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?