vegetar

Grønnsakssuppe med klot

45 min

Denne oppskriften på grønnsakssuppe med klot kommer fra kokk Tom Victor Gausdals kokebok "Tradisjonsmat".

– Dette er en av «fattigmannsuppene» vi ofte spiste hjemme da jeg var liten. Jeg syns fortsatt det er godt. En grønnsaksuppe med kraftig smak, der melboller eller klotboller erstatter kjøttbollene. Jeg bruker kjøttkraft, men du kan gjerne lage suppa med grønnsakskraft også, skriver Gausdal.

Foto: Lars Petter Pettersen/FPress

138 har lagret denne
Grønnsakssuppe med klot

Denne oppskriften på grønnsakssuppe med klot kommer fra kokk Tom Victor Gausdals kokebok "Tradisjonsmat".

– Dette er en av «fattigmannsuppene» vi ofte spiste hjemme da jeg var liten. Jeg syns fortsatt det er godt. En grønnsaksuppe med kraftig smak, der melboller eller klotboller erstatter kjøttbollene. Jeg bruker kjøttkraft, men du kan gjerne lage suppa med grønnsakskraft også, skriver Gausdal.

Foto: Lars Petter Pettersen/FPress

138 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 0.25 stk kålrot
  • 50 g sellerirot
  • 0.25 stk purreløk
  • 1 l kjøttkraft
  • bladpersille
  • salt
  • pepper

Klotboller

  • 1 stk egg
  • 2 dl kraft
  • kardemomme, litt
  • salt
  • 0.5 ts sukker
  • 250 g hvetemel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 0.25 stk kålrot
  • 50 g sellerirot
  • 0.25 stk purreløk
  • 1 l kjøttkraft
  • bladpersille
  • salt
  • pepper

Klotboller

  • 1 stk egg
  • 2 dl kraft
  • kardemomme, litt
  • salt
  • 0.5 ts sukker
  • 250 g hvetemel
Start med klotbollene: Kok opp to desiliter kraft, sukker, litt salt og kardemomme. Ta av varmen og visp inn egget, som er pisket lett, og mel. Rør godt sammen. La røra avkjøles litt, og form den til små boller.
Kok opp en liter kraft. Ha i klotbollene og la dem trekke til de flyter opp. Ta dem ut med en hullsleiv og la dem ligge i en skål.
Skrell alle grønnsakene og kutt dem i tynne strimler. Kok dem i kjøttkraften til de er møre. Smak til med salt og pepper, ha i klotbollene og kok opp. Server suppa toppet med grovhakket bladpersille.
woman cooking

Bon appetit!

Start med klotbollene: Kok opp to desiliter kraft, sukker, litt salt og kardemomme. Ta av varmen og visp inn egget, som er pisket lett, og mel. Rør godt sammen. La røra avkjøles litt, og form den til små boller.
Kok opp en liter kraft. Ha i klotbollene og la dem trekke til de flyter opp. Ta dem ut med en hullsleiv og la dem ligge i en skål.
Skrell alle grønnsakene og kutt dem i tynne strimler. Kok dem i kjøttkraften til de er møre. Smak til med salt og pepper, ha i klotbollene og kok opp. Server suppa toppet med grovhakket bladpersille.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?