Pho med kylling
Pho er en klassisk vietnamesisk suppe med nudler. Ved hjelp av kanel, stjerneanis, nellik, ingefær og koriander tar retten deg med på en smaksreise til Vietnam. Den tar litt lang tid å lage, men mye av retten gjør seg selv.
Denne oppskriften med kylling er hentet fra boken "Alt asiatisk", som er skrevet av matblogger Elisabeth Le. Hun forteller at man på travle dager kan droppe å lage kraften fra bunnen av og heller bruke en asiatisk kjøtt- eller kyllingbuljong.
Oppskrift: Elisabeth Le
Pho er en klassisk vietnamesisk suppe med nudler. Ved hjelp av kanel, stjerneanis, nellik, ingefær og koriander tar retten deg med på en smaksreise til Vietnam. Den tar litt lang tid å lage, men mye av retten gjør seg selv.
Denne oppskriften med kylling er hentet fra boken "Alt asiatisk", som er skrevet av matblogger Elisabeth Le. Hun forteller at man på travle dager kan droppe å lage kraften fra bunnen av og heller bruke en asiatisk kjøtt- eller kyllingbuljong.
Oppskrift: Elisabeth Le
- 0.5 stk kylling, eller høne
- 1 ss salt
- 3.5 l vann
Kraft
- 3.5 l vann
- 2.5 ss kyllingbuljong, asiatisk
- 1.5 ss salt
- 4 stykker sjalottløk
- 1 stk løk, delt i to
- 50 g ingefær, delt i to
- 1 stk kanelstang
- 4 stykker stjerneanis
- 7 stykker nellikspiker
- 5 stykker korianderrøtter, eller 1 ts korianderfrø
- 25 g sukker, kandis (brunt sukker)
Tilbehør
- nudler
- urter
- bønnespirer
- lime
- løk, skiver
- chili, skiver
- hoisinsaus
- sriracha
- 0.5 stk kylling, eller høne
- 1 ss salt
- 3.5 l vann
Kraft
- 3.5 l vann
- 2.5 ss kyllingbuljong, asiatisk
- 1.5 ss salt
- 4 stykker sjalottløk
- 1 stk løk, delt i to
- 50 g ingefær, delt i to
- 1 stk kanelstang
- 4 stykker stjerneanis
- 7 stykker nellikspiker
- 5 stykker korianderrøtter, eller 1 ts korianderfrø
- 25 g sukker, kandis (brunt sukker)
Tilbehør
- nudler
- urter
- bønnespirer
- lime
- løk, skiver
- chili, skiver
- hoisinsaus
- sriracha
