Pho med kylling

2 timer

Pho er en klassisk vietnamesisk suppe med nudler. Ved hjelp av kanel, stjerneanis, nellik, ingefær og koriander tar retten deg med på en smaksreise til Vietnam. Den tar litt lang tid å lage, men mye av retten gjør seg selv.

Denne oppskriften med kylling er hentet fra boken "Alt asiatisk", som er skrevet av matblogger Elisabeth Le. Hun forteller at man på travle dager kan droppe å lage kraften fra bunnen av og heller bruke en asiatisk kjøtt- eller kyllingbuljong.

Oppskrift: Elisabeth Le

560 har lagret denne
Pho med kylling
Foto: Elisabeth Le

Pho er en klassisk vietnamesisk suppe med nudler. Ved hjelp av kanel, stjerneanis, nellik, ingefær og koriander tar retten deg med på en smaksreise til Vietnam. Den tar litt lang tid å lage, men mye av retten gjør seg selv.

Denne oppskriften med kylling er hentet fra boken "Alt asiatisk", som er skrevet av matblogger Elisabeth Le. Hun forteller at man på travle dager kan droppe å lage kraften fra bunnen av og heller bruke en asiatisk kjøtt- eller kyllingbuljong.

Oppskrift: Elisabeth Le

560 har lagret denne
6
porsjoner
  • 0.5 stk kylling, eller høne
  • 1 ss salt
  • 3.5 l vann

Kraft

  • 3.5 l vann
  • 2.5 ss kyllingbuljong, asiatisk
  • 1.5 ss salt
  • 4 stykker sjalottløk
  • 1 stk løk, delt i to
  • 50 g ingefær, delt i to
  • 1 stk kanelstang
  • 4 stykker stjerneanis
  • 7 stykker nellikspiker
  • 5 stykker korianderrøtter, eller 1 ts korianderfrø
  • 25 g sukker, kandis (brunt sukker)

Tilbehør

  • nudler
  • urter
  • bønnespirer
  • lime
  • løk, skiver
  • chili, skiver
  • hoisinsaus
  • sriracha
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk kylling, eller høne
  • 1 ss salt
  • 3.5 l vann

Kraft

  • 3.5 l vann
  • 2.5 ss kyllingbuljong, asiatisk
  • 1.5 ss salt
  • 4 stykker sjalottløk
  • 1 stk løk, delt i to
  • 50 g ingefær, delt i to
  • 1 stk kanelstang
  • 4 stykker stjerneanis
  • 7 stykker nellikspiker
  • 5 stykker korianderrøtter, eller 1 ts korianderfrø
  • 25 g sukker, kandis (brunt sukker)

Tilbehør

  • nudler
  • urter
  • bønnespirer
  • lime
  • løk, skiver
  • chili, skiver
  • hoisinsaus
  • sriracha
Forvarm ovnen på 250 grader og sett på grillelement.
Stek løk, ingefær og sjalottløk i ovnen. Snu grønnsakene etter ca. 7 minutter.
Tilsett kanelstang, stjerneanis, korianderfrø og kryddernellik. Denne oppvarmingen gjør at du får mer smak ut av krydderet. Stek i 2-3 minutter til, og pass på slik at krydderne ikke blir brente.
Kok opp vann og salt i en kjele på høy varme. Legg kyllingen oppi når det koker - alt kjøttet skal dekkes. La det koke i 5-7 minutter før du skyller kyllingen med kaldt vann i et dørslag. Vask deretter kjelen. Denne metoden gir deg en klar og ren kraft.
Legg kyllingen i 3,5 liter vann på høy varme. Ha oppi løken, ingefæren og sjalottløken fra stekeovnen. Fjern eventuelle brente deler av grønnsakene. Tilsett kyllingbuljong og salt.
Gi kraften et ordentlig oppkok. Senk deretter varmen til middels og la kraften koke i 50-60 minutter. Snu kyllingen i kjelen etter 25-30 minutter. I mellomtiden kan du koke pho-nudler og forberede tilbehøret.
Ta ut kyllingen og alle grønnsakene fra kraften. Legg resten av krydderne fra stekeovnen i en filterpose, eller i en tesil.
Legg posen og kandissukkeret oppi kraften, og la det smaksette i kraften i minst 20 minutter på middels varme, slik at det gir fra seg mest mulig smak og aroma. Kok opp rett før servering.
Riv eller del opp kyllingen mens kraften koker, og legg den sammen med nudler i dype boller. Til slutt heller du over kraften og server suppen med lime, urter og bønnespirer.
Smakt til med hoisinsaus og sriracha, eller server denne duoen som en dipp. Det går også an å sette alt på bordet, slik at alle kan forsyne seg selv.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen på 250 grader og sett på grillelement.
Stek løk, ingefær og sjalottløk i ovnen. Snu grønnsakene etter ca. 7 minutter.
Tilsett kanelstang, stjerneanis, korianderfrø og kryddernellik. Denne oppvarmingen gjør at du får mer smak ut av krydderet. Stek i 2-3 minutter til, og pass på slik at krydderne ikke blir brente.
Kok opp vann og salt i en kjele på høy varme. Legg kyllingen oppi når det koker - alt kjøttet skal dekkes. La det koke i 5-7 minutter før du skyller kyllingen med kaldt vann i et dørslag. Vask deretter kjelen. Denne metoden gir deg en klar og ren kraft.
Legg kyllingen i 3,5 liter vann på høy varme. Ha oppi løken, ingefæren og sjalottløken fra stekeovnen. Fjern eventuelle brente deler av grønnsakene. Tilsett kyllingbuljong og salt.
Gi kraften et ordentlig oppkok. Senk deretter varmen til middels og la kraften koke i 50-60 minutter. Snu kyllingen i kjelen etter 25-30 minutter. I mellomtiden kan du koke pho-nudler og forberede tilbehøret.
Ta ut kyllingen og alle grønnsakene fra kraften. Legg resten av krydderne fra stekeovnen i en filterpose, eller i en tesil.
Legg posen og kandissukkeret oppi kraften, og la det smaksette i kraften i minst 20 minutter på middels varme, slik at det gir fra seg mest mulig smak og aroma. Kok opp rett før servering.
Riv eller del opp kyllingen mens kraften koker, og legg den sammen med nudler i dype boller. Til slutt heller du over kraften og server suppen med lime, urter og bønnespirer.
Smakt til med hoisinsaus og sriracha, eller server denne duoen som en dipp. Det går også an å sette alt på bordet, slik at alle kan forsyne seg selv.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?