Kremet potetsuppe med chorizo og hvitløk
Potetsuppe med chorizo er en skikkelig spennende suppe! Med to hele hvitløk blir det nemlig fart på sakene. Ja, vi mener faktisk hele hvitløk. Litt vel mye tenker du kanskje, men hvitløken forandrer fullstendig karakter når den blir bakt. All råskapene forvandles på magisk vis til en rund, sødmefull og nøtteaktig smak, og har du bare bakt en hvitløk, så kommer du til å angre på at du ikke bakte to.
Chorizo på toppen gir en ekstra piff og nydelig farge. Det er også veldig godt å smake potetsuppen til med noen dråper trøffelolje, hvis du liker det.
Chorizo kan utelates eller erstattes med sprøstekt bacon eller spekeskinke.
Potetsuppe med chorizo er en skikkelig spennende suppe! Med to hele hvitløk blir det nemlig fart på sakene. Ja, vi mener faktisk hele hvitløk. Litt vel mye tenker du kanskje, men hvitløken forandrer fullstendig karakter når den blir bakt. All råskapene forvandles på magisk vis til en rund, sødmefull og nøtteaktig smak, og har du bare bakt en hvitløk, så kommer du til å angre på at du ikke bakte to.
Chorizo på toppen gir en ekstra piff og nydelig farge. Det er også veldig godt å smake potetsuppen til med noen dråper trøffelolje, hvis du liker det.
Chorizo kan utelates eller erstattes med sprøstekt bacon eller spekeskinke.
- 1 - 2 stykker hvitløk, hele
- olivenolje
- 700 g poteter, melne
- 1 stk løk
- 1 l kyllingkraft
- 2 dl matfløte, eller fløte
- 0.5 stk sitron
- 150 g chorizopølse, rå (dulce)
- 100 g cheddar, revet
- gressløk, hakket
- salt
- kvernet pepper
- 1 - 2 stykker hvitløk, hele
- olivenolje
- 700 g poteter, melne
- 1 stk løk
- 1 l kyllingkraft
- 2 dl matfløte, eller fløte
- 0.5 stk sitron
- 150 g chorizopølse, rå (dulce)
- 100 g cheddar, revet
- gressløk, hakket
- salt
- kvernet pepper
