Kremet potetsuppe med chorizo

1 h 30 min
Lagret av 561 brukere
Kremet potetsuppe med chorizo
Lagret av 561 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 - 2 stykker hvitløk, hele
  • olivenolje
  • 700 g poteter, melne
  • 1 stk løk
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl matfløte, eller fløte
  • 0.5 stk sitron
  • 150 g chorizopølse, rå (dulce)
  • 100 g cheddar, revet
  • gressløk, hakket
  • salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 - 2 stykker hvitløk, hele
  • olivenolje
  • 700 g poteter, melne
  • 1 stk løk
  • 1 l kyllingkraft
  • 2 dl matfløte, eller fløte
  • 0.5 stk sitron
  • 150 g chorizopølse, rå (dulce)
  • 100 g cheddar, revet
  • gressløk, hakket
  • salt
  • kvernet pepper
Skjær av toppen på hvitløken, men ikke fjern for mye. Drypp litt olivenolje over feddene og pakk hvitløken inn i et stykke aluminiumsfolie.
Bak hvitløken ved 180-190 grader i ovnen til feddene er helt bløte. Det tar cirka 1 time, men kan godt gjøres god tid i forveien.
Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løken.
Fres poteter og løk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
Hell i kraft og matfløte eller fløte, og la det småkoke under lokk i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.
Klem de bløte, bakte hvitløksfeddene ut av skallet og ha all hvitløken over i suppa. Kjør alt jevnt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Litt biter i suppa er bare fint. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær chorizopølsa i små biter og stek pølsebitene i litt olje i en stekepanne. La de syde over middels høy varme.
Server potet- og hvitløksuppen toppet med stekt chorizo, revet ost og hakket gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av toppen på hvitløken, men ikke fjern for mye. Drypp litt olivenolje over feddene og pakk hvitløken inn i et stykke aluminiumsfolie.
Bak hvitløken ved 180-190 grader i ovnen til feddene er helt bløte. Det tar cirka 1 time, men kan godt gjøres god tid i forveien.
Skrell potetene og skjær dem i biter. Skrell og hakk løken.
Fres poteter og løk i olivenolje i en middels stor kasserolle. Fres til løken blir blank uten å ta farge.
Hell i kraft og matfløte eller fløte, og la det småkoke under lokk i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.
Klem de bløte, bakte hvitløksfeddene ut av skallet og ha all hvitløken over i suppa. Kjør alt jevnt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Litt biter i suppa er bare fint. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær chorizopølsa i små biter og stek pølsebitene i litt olje i en stekepanne. La de syde over middels høy varme.
Server potet- og hvitløksuppen toppet med stekt chorizo, revet ost og hakket gressløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?