Hjemmelaget tomatsuppe er aldri feil. Denne suppen laget fra grunnen vil utkonkurrere enhver posesuppe. Små tomater kan selvsagt også brukes i suppen, og da trenger du ikke å fjerne stilkfestet.
Om du ønsker å lage suppen vegetarisk, bruker du grønnsaksbuljong.
Hjemmelaget tomatsuppe er aldri feil. Denne suppen laget fra grunnen vil utkonkurrere enhver posesuppe. Små tomater kan selvsagt også brukes i suppen, og da trenger du ikke å fjerne stilkfestet.
Om du ønsker å lage suppen vegetarisk, bruker du grønnsaksbuljong.
500 g tomat, gode, modne plomme- eller klasetomater
1 boks knuste tomater
5 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
2 ts sukker
1 klype tørket chili, knust
salt
kvernet pepper
Til servering
melk, en skvett - evt. fløte eller crème fraîche
basilikum, frisk
parmesan, revet
brødkrutonger, eller ristet brød, til servering
Rens og hakk løk og hvitløk.
Skyll tomatene. Del tomatene i to, fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
Varm en skvett olivenolje i en romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk - uten å få farge.
Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i hakkede tomater, hermetiske tomater , kraft eller buljong, sukker, chili, en god klype salt og litt kvernet pepper. Har du noen basilikumstilker, kan du legge i dem også..
Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen raskt med en stavmikser, men pass på at det er litt biter igjen. Den skal være litt «chunky». Juster smaken med salt og pepper og litt sukker hvis nødvendig.
Rør inn en skvett med melk, fløte eller crème fraîche hvis du ønsker det. Dryss over godt med basilikum og revet parmesan før servering.
Avslutt med noen dråper olivenolje og litt ekstra kvernet sort pepper.
Bon appetit!
Rens og hakk løk og hvitløk.
Skyll tomatene. Del tomatene i to, fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
Varm en skvett olivenolje i en romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk - uten å få farge.
Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i hakkede tomater, hermetiske tomater , kraft eller buljong, sukker, chili, en god klype salt og litt kvernet pepper. Har du noen basilikumstilker, kan du legge i dem også..
Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen raskt med en stavmikser, men pass på at det er litt biter igjen. Den skal være litt «chunky». Juster smaken med salt og pepper og litt sukker hvis nødvendig.
Rør inn en skvett med melk, fløte eller crème fraîche hvis du ønsker det. Dryss over godt med basilikum og revet parmesan før servering.
Avslutt med noen dråper olivenolje og litt ekstra kvernet sort pepper.