Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Linsene kan med fordel bløtlegges i rikelig med kaldt vann i 30 minutter hvis du har tid til det. Hell av vannet.
Varm olje eller smør i en kasserolle og fres løk, hvitløk, ingefær og chili under omrøring til løken blir blank og myk.
Tilsett søtpoteter, garam masala, gurkemeie, spisskummen og knuste korianderfrø. Fres alt videre i et halvt minutts tid.
Tilsett linsene, kokosmelk, buljong og grovhakkede tomater. Kok opp og la det småkoke under lokk til linsene og søtpotetene er helt møre, cirka 25 minutter.
Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom. Smak suppen til med salt og limesaft.
Dryss over hakket koriander ved servering eller rør den inn i suppen. Topp med litt yoghurt hvis ønskelig.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen jevn, eller delvis jevn, med en stavmikser. Suppen skal være tykk, men virker den for tykk, kan du spe den ut med en klunk vann.
Bon appetit!
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Linsene kan med fordel bløtlegges i rikelig med kaldt vann i 30 minutter hvis du har tid til det. Hell av vannet.
Varm olje eller smør i en kasserolle og fres løk, hvitløk, ingefær og chili under omrøring til løken blir blank og myk.
Tilsett søtpoteter, garam masala, gurkemeie, spisskummen og knuste korianderfrø. Fres alt videre i et halvt minutts tid.
Tilsett linsene, kokosmelk, buljong og grovhakkede tomater. Kok opp og la det småkoke under lokk til linsene og søtpotetene er helt møre, cirka 25 minutter.
Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom. Smak suppen til med salt og limesaft.
Dryss over hakket koriander ved servering eller rør den inn i suppen. Topp med litt yoghurt hvis ønskelig.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen jevn, eller delvis jevn, med en stavmikser. Suppen skal være tykk, men virker den for tykk, kan du spe den ut med en klunk vann.