vegetar

Linsesuppe med søtpotet

40 min
Lagret av 3191 brukere
Linsesuppe med søtpotet
Lagret av 3191 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g røde linser
  • 2 stykker søtpotet, mellomstore
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 4 dl kokosmelk
  • 6 dl kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong
  • 5 stykker klasetomat
  • 1 stk lime
  • 2 ss smør, eller nøytral olje
  • salt
  • 1 bunt koriander

Til servering

  • yoghurt naturell
  • brød, godt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g røde linser
  • 2 stykker søtpotet, mellomstore
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 4 dl kokosmelk
  • 6 dl kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong
  • 5 stykker klasetomat
  • 1 stk lime
  • 2 ss smør, eller nøytral olje
  • salt
  • 1 bunt koriander

Til servering

  • yoghurt naturell
  • brød, godt
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Linsene kan med fordel bløtlegges i rikelig med kaldt vann i 30 minutter hvis du har tid til det. Hell av vannet.
Varm olje eller smør i en kasserolle og fres løk, hvitløk, ingefær og chili under omrøring til løken blir blank og myk.
Tilsett søtpoteter, garam masala, gurkemeie, spisskummen og knuste korianderfrø. Fres alt videre i et halvt minutts tid.
Tilsett linsene, kokosmelk, buljong og grovhakkede tomater. Kok opp og la det småkoke under lokk til linsene og søtpotetene er helt møre, cirka 25 minutter.
Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom. Smak suppen til med salt og limesaft.
Dryss over hakket koriander ved servering eller rør den inn i suppen. Topp med litt yoghurt hvis ønskelig.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen jevn, eller delvis jevn, med en stavmikser. Suppen skal være tykk, men virker den for tykk, kan du spe den ut med en klunk vann.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Linsene kan med fordel bløtlegges i rikelig med kaldt vann i 30 minutter hvis du har tid til det. Hell av vannet.
Varm olje eller smør i en kasserolle og fres løk, hvitløk, ingefær og chili under omrøring til løken blir blank og myk.
Tilsett søtpoteter, garam masala, gurkemeie, spisskummen og knuste korianderfrø. Fres alt videre i et halvt minutts tid.
Tilsett linsene, kokosmelk, buljong og grovhakkede tomater. Kok opp og la det småkoke under lokk til linsene og søtpotetene er helt møre, cirka 25 minutter.
Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom. Smak suppen til med salt og limesaft.
Dryss over hakket koriander ved servering eller rør den inn i suppen. Topp med litt yoghurt hvis ønskelig.
Hvis ønskelig kan du kjøre suppen jevn, eller delvis jevn, med en stavmikser. Suppen skal være tykk, men virker den for tykk, kan du spe den ut med en klunk vann.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?