Rens smaksløkene etter julens ribbemåltid og bruk opp restene i en krydret nudelsuppe. Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.
Tips:
Rosenkål kan erstattes med kinakål eller spinat.
Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).
Rist stjerneanis, nellik, kanelstang, koriander og fennikelfrø i en tørr varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg.
Tilsett god kylling- eller oksekraft, løk i skiver, ingefær i skiver og chili. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Sil kraften. Ha den tilbake i kasserollen og smak til med sukker og fiskesaus.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Skjær ribba i tynne skiver og varm skivene i kraften.
Finsnitt vårløken. Rens og del rosenkålbladene fra hverandre. Ha rosenkålbladene over i kraften.
Fordel nudlene i passende tallerkener/skåler. Legg i ribbebitene og øs over varm kraft. Legg i egg og dryss over vårløk og koriander. Topp med litt chiliolje/chilisaus og server lime til å presse over ved siden av.
Bon appetit!
Rist stjerneanis, nellik, kanelstang, koriander og fennikelfrø i en tørr varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg.
Tilsett god kylling- eller oksekraft, løk i skiver, ingefær i skiver og chili. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Sil kraften. Ha den tilbake i kasserollen og smak til med sukker og fiskesaus.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Skjær ribba i tynne skiver og varm skivene i kraften.
Finsnitt vårløken. Rens og del rosenkålbladene fra hverandre. Ha rosenkålbladene over i kraften.
Fordel nudlene i passende tallerkener/skåler. Legg i ribbebitene og øs over varm kraft. Legg i egg og dryss over vårløk og koriander. Topp med litt chiliolje/chilisaus og server lime til å presse over ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto