Til hovedinnhold

Krydret nudelsuppe med ribbe og posjert egg

40 min

Rens smaksløkene etter julens ribbemåltid og bruk opp restene i en krydret nudelsuppe. Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.

Tips:

Rosenkål kan erstattes med kinakål eller spinat.

Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).

Lagret av 446 brukere
Krydret nudelsuppe med ribbe og posjert egg

Rens smaksløkene etter julens ribbemåltid og bruk opp restene i en krydret nudelsuppe. Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.

Tips:

Rosenkål kan erstattes med kinakål eller spinat.

Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).

Lagret av 446 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 bit kanelstang
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 l kyllingkraft, eller oksekraft
  • 1 stk løk
  • 20 g ingefær, fersk
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 ts brunt sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 200 g nudler, ris- eller eggnudler
  • 400 g ribbe, uten svor og ben
  • 4 stk vårløk
  • 150 g rosenkål
  • 4 stk egg, bløtkokte eller posjerte
  • koriander
  • chiliolje, eller chilisaus
  • lime

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 bit kanelstang
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 l kyllingkraft, eller oksekraft
  • 1 stk løk
  • 20 g ingefær, fersk
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 ts brunt sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 200 g nudler, ris- eller eggnudler
  • 400 g ribbe, uten svor og ben
  • 4 stk vårløk
  • 150 g rosenkål
  • 4 stk egg, bløtkokte eller posjerte
  • koriander
  • chiliolje, eller chilisaus
  • lime
Rist stjerneanis, nellik, kanelstang, koriander og fennikelfrø i en tørr varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg.
Tilsett god kylling- eller oksekraft, løk i skiver, ingefær i skiver og chili. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Sil kraften. Ha den tilbake i kasserollen og smak til med sukker og fiskesaus.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Skjær ribba i tynne skiver og varm skivene i kraften.
Finsnitt vårløken. Rens og del rosenkålbladene fra hverandre. Ha rosenkålbladene over i kraften.
Fordel nudlene i passende tallerkener/skåler. Legg i ribbebitene og øs over varm kraft. Legg i egg og dryss over vårløk og koriander. Topp med litt chiliolje/chilisaus og server lime til å presse over ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rist stjerneanis, nellik, kanelstang, koriander og fennikelfrø i en tørr varm kasserolle. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke svir seg.
Tilsett god kylling- eller oksekraft, løk i skiver, ingefær i skiver og chili. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Sil kraften. Ha den tilbake i kasserollen og smak til med sukker og fiskesaus.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Skjær ribba i tynne skiver og varm skivene i kraften.
Finsnitt vårløken. Rens og del rosenkålbladene fra hverandre. Ha rosenkålbladene over i kraften.
Fordel nudlene i passende tallerkener/skåler. Legg i ribbebitene og øs over varm kraft. Legg i egg og dryss over vårløk og koriander. Topp med litt chiliolje/chilisaus og server lime til å presse over ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?