Til hovedinnhold
rask

Aspargessuppe

15 min

Asparges er satt sammen av vannløselige smaksmolekyler. Det betyr at hvis du koker dem i vann, som er mest vanlig, lekker mye smak ut i kokevannet. I denne oppskriften bruker jeg kokevannet til å lage suppe.

Lagret av 125 brukere
Aspargessuppe

Asparges er satt sammen av vannløselige smaksmolekyler. Det betyr at hvis du koker dem i vann, som er mest vanlig, lekker mye smak ut i kokevannet. I denne oppskriften bruker jeg kokevannet til å lage suppe.

Lagret av 125 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 bunt asparges
  • 4 dl vann
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 1 klype tørket steinsopp, finrevet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 bunt asparges
  • 4 dl vann
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 1 klype tørket steinsopp, finrevet
Brekk den nederste delen av hver asparges. Ha bunnene i en gryte med 4 desiliter vann. Kok til de er møre og har gitt fra seg litt smak til vannet. Kast bunnene og ha kraften tilbake i gryta.
Skjær toppene av aspargesene og legg til side. Kutt resten av stenglene i skiver. Kok i kraften til de akkurat er møre.
Hell litt av kokevannet over i en annen beholder, så du eventuelt kan bruke dette til å spe med. Overfør resten til en blender. Kjør til suppa er glatt. Ha tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper.
La aspargestoppene trekke i suppa til de såvidt er møre. Overfør til tallerkener og riv over tørket steinsopp.
Tips: Hvis du vil ha en litt kraftigere suppe, kan du gjerne smake til med litt fløte eller crème fraîche før du har i aspargestoppene.
woman cooking

Bon appetit!

Brekk den nederste delen av hver asparges. Ha bunnene i en gryte med 4 desiliter vann. Kok til de er møre og har gitt fra seg litt smak til vannet. Kast bunnene og ha kraften tilbake i gryta.
Skjær toppene av aspargesene og legg til side. Kutt resten av stenglene i skiver. Kok i kraften til de akkurat er møre.
Hell litt av kokevannet over i en annen beholder, så du eventuelt kan bruke dette til å spe med. Overfør resten til en blender. Kjør til suppa er glatt. Ha tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper.
La aspargestoppene trekke i suppa til de såvidt er møre. Overfør til tallerkener og riv over tørket steinsopp.
Tips: Hvis du vil ha en litt kraftigere suppe, kan du gjerne smake til med litt fløte eller crème fraîche før du har i aspargestoppene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?