rask

Aspargessuppe

15 min

Asparges er satt sammen av vannløselige smaksmolekyler. Det betyr at hvis du koker dem i vann, som er mest vanlig, lekker mye smak ut i kokevannet. I denne oppskriften bruker jeg kokevannet til å lage suppe.

165 har lagret denne
Aspargessuppe

Asparges er satt sammen av vannløselige smaksmolekyler. Det betyr at hvis du koker dem i vann, som er mest vanlig, lekker mye smak ut i kokevannet. I denne oppskriften bruker jeg kokevannet til å lage suppe.

165 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 bunt asparges
  • 4 dl vann
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 1 klype tørket steinsopp, finrevet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 bunt asparges
  • 4 dl vann
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 1 klype tørket steinsopp, finrevet
Brekk den nederste delen av hver asparges. Ha bunnene i en gryte med 4 desiliter vann. Kok til de er møre og har gitt fra seg litt smak til vannet. Kast bunnene og ha kraften tilbake i gryta.
Skjær toppene av aspargesene og legg til side. Kutt resten av stenglene i skiver. Kok i kraften til de akkurat er møre.
Hell litt av kokevannet over i en annen beholder, så du eventuelt kan bruke dette til å spe med. Overfør resten til en blender. Kjør til suppa er glatt. Ha tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper.
La aspargestoppene trekke i suppa til de såvidt er møre. Overfør til tallerkener og riv over tørket steinsopp.
Tips: Hvis du vil ha en litt kraftigere suppe, kan du gjerne smake til med litt fløte eller crème fraîche før du har i aspargestoppene.
woman cooking

Bon appetit!

Brekk den nederste delen av hver asparges. Ha bunnene i en gryte med 4 desiliter vann. Kok til de er møre og har gitt fra seg litt smak til vannet. Kast bunnene og ha kraften tilbake i gryta.
Skjær toppene av aspargesene og legg til side. Kutt resten av stenglene i skiver. Kok i kraften til de akkurat er møre.
Hell litt av kokevannet over i en annen beholder, så du eventuelt kan bruke dette til å spe med. Overfør resten til en blender. Kjør til suppa er glatt. Ha tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper.
La aspargestoppene trekke i suppa til de såvidt er møre. Overfør til tallerkener og riv over tørket steinsopp.
Tips: Hvis du vil ha en litt kraftigere suppe, kan du gjerne smake til med litt fløte eller crème fraîche før du har i aspargestoppene.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?