Nudelsuppe med kylling, posjert egg og chiliolje
Hvis du virkelig har god tid, synes jeg du skal teste ut en kylling- og nudelsuppe med hjemmelaget chiliolje og gjerne et svømmende posjert egg! Stjerneanis, kanel, hvitløk, ingefær og soya gjør buljongen deilig aromatisk, og med chilioljen kan du selv justere suppen akkurat så passe sterk du selv måtte ønske.
Tips:
Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).
Hvis du virkelig har god tid, synes jeg du skal teste ut en kylling- og nudelsuppe med hjemmelaget chiliolje og gjerne et svømmende posjert egg! Stjerneanis, kanel, hvitløk, ingefær og soya gjør buljongen deilig aromatisk, og med chilioljen kan du selv justere suppen akkurat så passe sterk du selv måtte ønske.
Tips:
Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).
- 1 l kyllingkraft
- 0.5 dl soyasaus, helst saltredusert
- 1 ss riseddik, eller 7% eddik
- 1 stk sjalottløk
- 0.5 stk hvitløk, delt i to langs «ekvator»
- 30 g ingefær
- 2 stk stjerneanis
- 1 bit kanelstang
- 4 stk kyllinglår
- 4 stk egg, posjerte eller bløtkokte
- 200 g eggnudler
Chiliolje
- 1 dl olje, nøytral
- 2 ss tørket chili, knust
- 1 ss ingefær, finrevet
- 1 fedd hvitløk, stor
Til servering
- vårløk, finsnittet
- koriander, og/eller thai-basilikum
- sprøstekt løk, og/eller hvitløk
- sesamfrø
- 1 l kyllingkraft
- 0.5 dl soyasaus, helst saltredusert
- 1 ss riseddik, eller 7% eddik
- 1 stk sjalottløk
- 0.5 stk hvitløk, delt i to langs «ekvator»
- 30 g ingefær
- 2 stk stjerneanis
- 1 bit kanelstang
- 4 stk kyllinglår
- 4 stk egg, posjerte eller bløtkokte
- 200 g eggnudler
Chiliolje
- 1 dl olje, nøytral
- 2 ss tørket chili, knust
- 1 ss ingefær, finrevet
- 1 fedd hvitløk, stor
Til servering
- vårløk, finsnittet
- koriander, og/eller thai-basilikum
- sprøstekt løk, og/eller hvitløk
- sesamfrø
