Nudelsuppe med kylling, posjert egg og chiliolje

1 t 30 min

Hvis du virkelig har god tid, synes jeg du skal teste ut en kylling- og nudelsuppe med hjemmelaget chiliolje og gjerne et svømmende posjert egg! Stjerneanis, kanel, hvitløk, ingefær og soya gjør buljongen deilig aromatisk, og med chilioljen kan du selv justere suppen akkurat så passe sterk du selv måtte ønske.

Tips:
Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).

598 har lagret denne
Nudelsuppe med kylling, posjert egg og chiliolje

Hvis du virkelig har god tid, synes jeg du skal teste ut en kylling- og nudelsuppe med hjemmelaget chiliolje og gjerne et svømmende posjert egg! Stjerneanis, kanel, hvitløk, ingefær og soya gjør buljongen deilig aromatisk, og med chilioljen kan du selv justere suppen akkurat så passe sterk du selv måtte ønske.

Tips:
Bruk helt ferske egg hvis du skal posjere dem. Kok opp en kasserolle med 1 l vann og tilsett 1 ts salt og 4 ss eddik (hvitvinseddik eller 7 % eddik). Knekk egget i en kopp. La en rotasjon i vannet og hell forsiktig i egget, hold vannet rett under kokepunktet og posjer egget i 3-4 minutter. Løft det ferdige egget opp av vannet og fortsett med de andre eggene (du kan fint posjere to om gangen).

598 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 l kyllingkraft
  • 0.5 dl soyasaus, helst saltredusert
  • 1 ss riseddik, eller 7% eddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 0.5 stk hvitløk, delt i to langs «ekvator»
  • 30 g ingefær
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 bit kanelstang
  • 4 stk kyllinglår
  • 4 stk egg, posjerte eller bløtkokte
  • 200 g eggnudler

Chiliolje

  • 1 dl olje, nøytral
  • 2 ss tørket chili, knust
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, stor

Til servering

  • vårløk, finsnittet
  • koriander, og/eller thai-basilikum
  • sprøstekt løk, og/eller hvitløk
  • sesamfrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l kyllingkraft
  • 0.5 dl soyasaus, helst saltredusert
  • 1 ss riseddik, eller 7% eddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 0.5 stk hvitløk, delt i to langs «ekvator»
  • 30 g ingefær
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 bit kanelstang
  • 4 stk kyllinglår
  • 4 stk egg, posjerte eller bløtkokte
  • 200 g eggnudler

Chiliolje

  • 1 dl olje, nøytral
  • 2 ss tørket chili, knust
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, stor

Til servering

  • vårløk, finsnittet
  • koriander, og/eller thai-basilikum
  • sprøstekt løk, og/eller hvitløk
  • sesamfrø
Kok opp kraften sammen med soyasaus, eddik, sjalottløk i skiver, delt hvitløk, ingefær i tynne skiver, stjerneanis og kanel.
Legg i lårene og la de syde i kraften i en times tid, eller til kyllingen er ferdigkokt.
Løft lårene opp av kraften og plukk av kjøttet. Sil kraften og ha den tilbake i kasserollen.
Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Lag chilioljen mens kyllinglårene koker. Varm oljen forsiktig i en liten kasserolle og rør inn chili. La det «syde» (pass på så det ikke blir for varmt) litt under omrøring til oljen har fått farge fra chilien. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finrevet chili og hvitløk. Avkjøl.
Fordel nudlene og kyllingkjøtt i passende skåler, legg i et posjert eller bløtkokt egg og godt med hakket vårløk. Slå over varm kraft og topp med urter, sprøstekt løk og sesamfrø. Server chilioljen ved siden av til å smaksette suppen med etter eget ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp kraften sammen med soyasaus, eddik, sjalottløk i skiver, delt hvitløk, ingefær i tynne skiver, stjerneanis og kanel.
Legg i lårene og la de syde i kraften i en times tid, eller til kyllingen er ferdigkokt.
Løft lårene opp av kraften og plukk av kjøttet. Sil kraften og ha den tilbake i kasserollen.
Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Lag chilioljen mens kyllinglårene koker. Varm oljen forsiktig i en liten kasserolle og rør inn chili. La det «syde» (pass på så det ikke blir for varmt) litt under omrøring til oljen har fått farge fra chilien. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn finrevet chili og hvitløk. Avkjøl.
Fordel nudlene og kyllingkjøtt i passende skåler, legg i et posjert eller bløtkokt egg og godt med hakket vårløk. Slå over varm kraft og topp med urter, sprøstekt løk og sesamfrø. Server chilioljen ved siden av til å smaksette suppen med etter eget ønske.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?