Til hovedinnhold

Tacosuppe med kylling

30 min

Tacosuppe med kylling er den perfekte fredagssuppen! Topp med avokado og sprø tortillastrimler.

Lagret av 342 brukere
Tacosuppe med kylling

Tacosuppe med kylling er den perfekte fredagssuppen! Topp med avokado og sprø tortillastrimler.

Lagret av 342 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingbryst, og/eller overlår (uten bein)
  • 1 stk løk, eller rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 8 dl kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 2 dl maiskorn
  • 2 stykker tortillalefse
  • olje, nøytral

Til servering

  • jalapeño, finsnittet
  • avokado, i små biter
  • fetaost, smuldret
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kyllingbryst, og/eller overlår (uten bein)
  • 1 stk løk, eller rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 8 dl kyllingkraft
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 2 dl maiskorn
  • 2 stykker tortillalefse
  • olje, nøytral

Til servering

  • jalapeño, finsnittet
  • avokado, i små biter
  • fetaost, smuldret
  • koriander
Skjær kyllingen i små biter. Hakk løken, finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Fjern frøene for å fjerne litt av heten.
Fres løk, hvitløk og chili i en skvett olje i en kasserolle. Fres under omrøring til løken er helt myk og gjerne litt gyllen.
Tilsett kraft og tomater. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Skjær tortillalefsene i strimler, vend strimlene med litt olje og fordel dem utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek strimlene midt i ovnen til de blir gylne og sprø, cirka 10 minutter.
Stek kyllingbitene gylne over høy varme i en stekepanne med litt olje.
Tilsett spisskummen, paprika, oregano og korianderfrø når kyllingen har fått farge. Fres videre under omrøring i et minutts tid og ha alt over i suppa sammen med mais. Pass på å få med alt krydderet fra pannen. Kok den gjerne ut med en skvett vann.
Kok opp og la suppa putre i et par tre minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med finsnittet jalapeño, grovhakket koriander, avokado i biter, smuldret fetaost og sprø tortilla.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i små biter. Hakk løken, finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Fjern frøene for å fjerne litt av heten.
Fres løk, hvitløk og chili i en skvett olje i en kasserolle. Fres under omrøring til løken er helt myk og gjerne litt gyllen.
Tilsett kraft og tomater. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Varm ovnen til 190 grader. Skjær tortillalefsene i strimler, vend strimlene med litt olje og fordel dem utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek strimlene midt i ovnen til de blir gylne og sprø, cirka 10 minutter.
Stek kyllingbitene gylne over høy varme i en stekepanne med litt olje.
Tilsett spisskummen, paprika, oregano og korianderfrø når kyllingen har fått farge. Fres videre under omrøring i et minutts tid og ha alt over i suppa sammen med mais. Pass på å få med alt krydderet fra pannen. Kok den gjerne ut med en skvett vann.
Kok opp og la suppa putre i et par tre minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med finsnittet jalapeño, grovhakket koriander, avokado i biter, smuldret fetaost og sprø tortilla.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?