600 - 800 g kyllingbryst, og/eller overlår (uten bein)
2 stk egg
1 dl kefir
3 dl hvetemel
salt og kvernet pepper
1 l olje, nøytral, til fritering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 stk løk, liten
3 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
3 ss smør
3 ss hvetemel
1 l kyllingkraft
3 dl fløte
salt og kvernet pepper
Fritert kylling
600 - 800 g kyllingbryst, og/eller overlår (uten bein)
2 stk egg
1 dl kefir
3 dl hvetemel
salt og kvernet pepper
1 l olje, nøytral, til fritering
Suppe
Hakk løk og hvitløk. Rens vårløken. Legg et par vårløk til side så lenge (skal brukes til pynt) og kutt resten i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle og fres løk, hvitløk og vårløk over middels høy varme til løken blir helt myk og litt gyllen.
Dryss over melet, rør godt og spe med kraft mens du hele tiden rører for å unngå klumper. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Tilsett fløte og la det koke videre i 10 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og kvernet pepper.
Fritert kylling
Del kyllingen i grove biter.
Visp sammen egg og kefir i en bolle. Ha melet i en annen bolle eller dyp tallerken.
Krydre kyllingbitene med salt og pepper (eventuelt også litt paprikapulver, chilipulver og/eller hvitløkpulver).
Vend kyllingbitene først i mel, så i eggeblandingen og så tilbake i melet. Rist av overflødig mel.
Varm oljen til cirka 180 grader i en frityrgryte, eller bruk en tykkbunnet gryte med høye kanter. Friter kyllingen, noen biter om gangen, i 3-5 minutter til kyllingbitene er gylne og sprø.
La kyllingen dryppe av seg på kjøkkenpapir. Serveres med det samme!
Hakk eller strimle vårløken du har lagt til side. Gi suppen et oppkok rett før servering, dryss over resten av vårløken og server suppen med friterte kyllingen ved siden av, eller legg et par kyllingbiter halvveis nedi suppen.
Bon appetit!
Suppe
Hakk løk og hvitløk. Rens vårløken. Legg et par vårløk til side så lenge (skal brukes til pynt) og kutt resten i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle og fres løk, hvitløk og vårløk over middels høy varme til løken blir helt myk og litt gyllen.
Dryss over melet, rør godt og spe med kraft mens du hele tiden rører for å unngå klumper. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Tilsett fløte og la det koke videre i 10 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og kvernet pepper.
Fritert kylling
Del kyllingen i grove biter.
Visp sammen egg og kefir i en bolle. Ha melet i en annen bolle eller dyp tallerken.
Krydre kyllingbitene med salt og pepper (eventuelt også litt paprikapulver, chilipulver og/eller hvitløkpulver).
Vend kyllingbitene først i mel, så i eggeblandingen og så tilbake i melet. Rist av overflødig mel.
Varm oljen til cirka 180 grader i en frityrgryte, eller bruk en tykkbunnet gryte med høye kanter. Friter kyllingen, noen biter om gangen, i 3-5 minutter til kyllingbitene er gylne og sprø.
La kyllingen dryppe av seg på kjøkkenpapir. Serveres med det samme!
Hakk eller strimle vårløken du har lagt til side. Gi suppen et oppkok rett før servering, dryss over resten av vårløken og server suppen med friterte kyllingen ved siden av, eller legg et par kyllingbiter halvveis nedi suppen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto