Spicy gresskarsuppe med nudler
Det finnes flere typer gresskar, i denne gresskarsuppen er det det pæreformede butternutgresskaret som er brukt, også kalt «flaskegresskar». Gresskar kan byttes ut med to store søtpoteter.
Currypaste kan være ganske sterk, juster chilimengden etter egen gane. Og på grunn av den naturlige sødmen i gresskaret er det viktig med noen gode dråper limesaft for å skape balanse i smakene.
Det finnes flere typer gresskar, i denne gresskarsuppen er det det pæreformede butternutgresskaret som er brukt, også kalt «flaskegresskar». Gresskar kan byttes ut med to store søtpoteter.
Currypaste kan være ganske sterk, juster chilimengden etter egen gane. Og på grunn av den naturlige sødmen i gresskaret er det viktig med noen gode dråper limesaft for å skape balanse i smakene.
- 1 stk flaskegresskar
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær, finrevet
- 0.5 stk rød chili
- 1 ss curry paste
- 2 stk rødløk
- 1 l kyllingkraft, eller grønnsakskraft
- 1 ss peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 3 dl kokosmelk
- 1 stk brokkoli, liten, evt brokkolini
- 200 g risnudler
- koriander, frisk
- lime
- salt
- olje
- 1 stk flaskegresskar
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær, finrevet
- 0.5 stk rød chili
- 1 ss curry paste
- 2 stk rødløk
- 1 l kyllingkraft, eller grønnsakskraft
- 1 ss peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 3 dl kokosmelk
- 1 stk brokkoli, liten, evt brokkolini
- 200 g risnudler
- koriander, frisk
- lime
- salt
- olje
