Det finnes flere typer gresskar, her er det det pæreformede butternutgresskaret som er brukt, også kalt «flaskegresskar». Gresskar kan byttes ut med to store søtpoteter.
Currypaste kan være ganske sterk, juster chilimengden etter egen gane. Og på grunn av den naturlige sødmen i gresskaret er det viktig med noen gode dråper limesaft for å skape balanse i smakene.
Del gresskaret og skrap ut kjernen med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i jevne biter eller skiver.
Finhakk eller riv hvitløken og finsnitt chilien (fjerne eventuelt frøene). Rens og finhakk løken.
Fres en klunk olje i en mellomstor kasserolle/gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir myk og gyllen. Tilsett ingefær og chili og la det frese videre under omrøring i et lite minutt.
Tilsett gresskar og fres alt i et par minutter. Rør inn currypaste og hell i kraft. Kok opp og la det små koke til gresskarbitene er helt møre.
Hell i kokosmelk og kjør omtrent 2/3 av suppen helt glatt med en stavmikser (det er meningen er at det skal være noen gode biter gresskar igjen i suppen). Smak til med soyasaus, fiskesaus, salt og lime.
Kok nudlene som anvist på pakken. Del brokkolien i smale buketter og kok dem noen sekunder i lettsaltet vann.
Fordel nudler og brokkoli i suppeskåler og slå over varm suppe. Dryss over litt frisk koriander og ekstra chili.
Bon appetit!
Del gresskaret og skrap ut kjernen med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i jevne biter eller skiver.
Finhakk eller riv hvitløken og finsnitt chilien (fjerne eventuelt frøene). Rens og finhakk løken.
Fres en klunk olje i en mellomstor kasserolle/gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir myk og gyllen. Tilsett ingefær og chili og la det frese videre under omrøring i et lite minutt.
Tilsett gresskar og fres alt i et par minutter. Rør inn currypaste og hell i kraft. Kok opp og la det små koke til gresskarbitene er helt møre.
Hell i kokosmelk og kjør omtrent 2/3 av suppen helt glatt med en stavmikser (det er meningen er at det skal være noen gode biter gresskar igjen i suppen). Smak til med soyasaus, fiskesaus, salt og lime.
Kok nudlene som anvist på pakken. Del brokkolien i smale buketter og kok dem noen sekunder i lettsaltet vann.
Fordel nudler og brokkoli i suppeskåler og slå over varm suppe. Dryss over litt frisk koriander og ekstra chili.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto