Til hovedinnhold

Søtpotetsuppe med gulrot og kokos

45 min

Prøv søtpotetsuppe med gulrot og kokos. Smakt til med rød curry og lime, blir den både fløyelsmyk, litt spicy og frisk. For ekstra smak og fylde kan du tilsette 2-3 ss peanøttsmør.

Lagret av 1816 brukere
Søtpotetsuppe med gulrot og kokos

Prøv søtpotetsuppe med gulrot og kokos. Smakt til med rød curry og lime, blir den både fløyelsmyk, litt spicy og frisk. For ekstra smak og fylde kan du tilsette 2-3 ss peanøttsmør.

Lagret av 1816 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 stk søtpotet
  • 500 g gulrot
  • 1 - 2 ss curry paste, rød
  • 8 dl kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stk lime
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral

Ekstra topping

  • tørket chili
  • løk, sprøstekt, eller hakkede peanøtter
  • koriander, hakket. evt. persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 stk søtpotet
  • 500 g gulrot
  • 1 - 2 ss curry paste, rød
  • 8 dl kyllingbuljong, eller grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stk lime
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral

Ekstra topping

  • tørket chili
  • løk, sprøstekt, eller hakkede peanøtter
  • koriander, hakket. evt. persille
Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell søtpotet og gulrøtter og skjær alt i små biter.
Varm litt olje i en kasserolle og fres løk og hvitløk til løken blir myk og lett gyllen.
Tilsett søtpotet, gulrøtter og currypasta. Fres det hele under omrøring i et lite minutt.
Tilsett kraft og kokosmelk. Kok opp og la det hele koke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server suppen med nanbrød eller annet godt brød, og dryss over en klype chili, sprøstekt løk og frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell søtpotet og gulrøtter og skjær alt i små biter.
Varm litt olje i en kasserolle og fres løk og hvitløk til løken blir myk og lett gyllen.
Tilsett søtpotet, gulrøtter og currypasta. Fres det hele under omrøring i et lite minutt.
Tilsett kraft og kokosmelk. Kok opp og la det hele koke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server suppen med nanbrød eller annet godt brød, og dryss over en klype chili, sprøstekt løk og frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?