Til hovedinnhold

Nudelsuppe med sopp og egg

30 min
18 varer
612
Nudelsuppe med sopp og egg

Med god buljong og en pakke nudler er du allerede langt på vei til en rykende god thai-inspirert nudelsuppe. Fyll på med masse hvitløk, ingefær og vårløk, ha i et par stjerneanis og topp opp med sopp, bok choy og bønnespirer for en grønn utgave, eller miks og triks etter eget ønske.

Tips: 
Bok choy/pak choi kan byttes ut med andre grønnsaker som strimlet kinakål, brokkoli/brokkolini og/eller spinat.
Tilsett gjerne kylling, tofu eller scampi (sertifiserte) hvis ønskelig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1.5 l kyllingkraft, eller oksekraft
  • 1 stk sitrongress
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 200 g nudler
  • 350 g sopp
  • 2 - 4 stk pak choy
  • 100 g bønnespirer
  • 4 stk egg, bløtkokte

Ekstra topping

  • tørket chili
  • sesamfrø
  • hvitløk, sprøstekt
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1.5 l kyllingkraft, eller oksekraft
  • 1 stk sitrongress
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 200 g nudler
  • 350 g sopp
  • 2 - 4 stk pak choy
  • 100 g bønnespirer
  • 4 stk egg, bløtkokte

Ekstra topping

  • tørket chili
  • sesamfrø
  • hvitløk, sprøstekt
  • koriander
Rens og finsnitt løken. Knus sitrongresset lett med baksiden av kniven. Rens og finsnitt vårløken, hold den lyse og den grønne delen for seg.
Fres løken i en kasserolle til løken blir gyllen og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og den lyse delen av vårløken, la det frese videre under omrøring i et par minutter. Ha i kraft, sitrongress, stjerneanis og soyasaus. Kok opp og la buljongen småkoke i 10 minutter. Smak til med fiskesaus og sesamolje.
Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Rens og del soppen i skiver og ha soppen over i buljongen. Rens, skyll og del bok choy-en i grove kløfter. Ha bok choy-en over i buljongen og la det få putre i buljongen i et par minutter. Tilsett resten av vårløken.
Fordel nudlene i skåler, legg i en håndfull bønnespirer og slå over varme suppe (pass på at du fordeler grønnsakene). Topp med bløtkokt egg og dryss over koriander, sesamfrø, tørket chili og sprøstekt hvitløk.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og finsnitt løken. Knus sitrongresset lett med baksiden av kniven. Rens og finsnitt vårløken, hold den lyse og den grønne delen for seg.
Fres løken i en kasserolle til løken blir gyllen og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og den lyse delen av vårløken, la det frese videre under omrøring i et par minutter. Ha i kraft, sitrongress, stjerneanis og soyasaus. Kok opp og la buljongen småkoke i 10 minutter. Smak til med fiskesaus og sesamolje.
Kok nudlene som beskrevet på pakken.
Rens og del soppen i skiver og ha soppen over i buljongen. Rens, skyll og del bok choy-en i grove kløfter. Ha bok choy-en over i buljongen og la det få putre i buljongen i et par minutter. Tilsett resten av vårløken.
Fordel nudlene i skåler, legg i en håndfull bønnespirer og slå over varme suppe (pass på at du fordeler grønnsakene). Topp med bløtkokt egg og dryss over koriander, sesamfrø, tørket chili og sprøstekt hvitløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?