Til hovedinnhold

Veganmisjonens quinoasuppe med spretne kikerter

30 min

Matblogger Jane Johansen står bak Veganmisjonen. Denne oppskriften er helt plantebasert.
– Jeg elsker supper, og særlig nå i vinterhalvåret. Denne er en stor favoritt hjemme hos meg, en skikkelig herlig og mettende suppe med god næring fra quinoa og kikerter.
Tips: Næringsgjær finner du på helsekost eller på nett. Det gir ekstra god smak til suppen, men om du ikke får tak i, kan du fint bare sløyfe det.
Foto: Jane H. Johansen

Lagret av 224 brukere
Veganmisjonens quinoasuppe med spretne kikerter

Matblogger Jane Johansen står bak Veganmisjonen. Denne oppskriften er helt plantebasert.
– Jeg elsker supper, og særlig nå i vinterhalvåret. Denne er en stor favoritt hjemme hos meg, en skikkelig herlig og mettende suppe med god næring fra quinoa og kikerter.
Tips: Næringsgjær finner du på helsekost eller på nett. Det gir ekstra god smak til suppen, men om du ikke får tak i, kan du fint bare sløyfe det.
Foto: Jane H. Johansen

Lagret av 224 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 1 l vann
  • 50 g quinoa, lys
  • 0.5 stk løk
  • 15 g ingefær, fersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot, i små biter
  • 240 g kikerter, ferdigkokte, skylt og avrent
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss buljong, vegansk
  • 0.3 ts gurkemeie
  • 0.3 ts spisskummen
  • 1 stk laurbærblad
  • 25 g grønnkål, grovhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l vann
  • 50 g quinoa, lys
  • 0.5 stk løk
  • 15 g ingefær, fersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot, i små biter
  • 240 g kikerter, ferdigkokte, skylt og avrent
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss buljong, vegansk
  • 0.3 ts gurkemeie
  • 0.3 ts spisskummen
  • 1 stk laurbærblad
  • 25 g grønnkål, grovhakket
Ha vann og quinoa i en kjele og kok opp. Nå kan du sette timeren på 30 min. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og tilsett det i gryten ettersom det er ferdig hakket.
Tilsett gulrot og NB: kun halvparten av kikertene, dvs. ca. 120g. Tilsett også krydderne (næringsgjær, buljongpulver, gurkemeie, spisskummen og laurbærblad). Smak til med buljong. Start med 1 ss i starten, du kan alltids tilsette mer om det trengs til slutt.
Småkok under lokk til de 30 minuttene har gått.
Ta ut laurbærbladet og mos kjapt i underkant av halvparten av suppen med stavmikser. Viktig: Det skal kun noen få sekunder til, det skal på ingen måte bli finmost, bare bitelitt fyldigere.
Tilsett resten av kikertene (ca. 120 g) og grønnkålen. Kok kjapt i ca. 4 min.
woman cooking

Bon appetit!

Ha vann og quinoa i en kjele og kok opp. Nå kan du sette timeren på 30 min. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og tilsett det i gryten ettersom det er ferdig hakket.
Tilsett gulrot og NB: kun halvparten av kikertene, dvs. ca. 120g. Tilsett også krydderne (næringsgjær, buljongpulver, gurkemeie, spisskummen og laurbærblad). Smak til med buljong. Start med 1 ss i starten, du kan alltids tilsette mer om det trengs til slutt.
Småkok under lokk til de 30 minuttene har gått.
Ta ut laurbærbladet og mos kjapt i underkant av halvparten av suppen med stavmikser. Viktig: Det skal kun noen få sekunder til, det skal på ingen måte bli finmost, bare bitelitt fyldigere.
Tilsett resten av kikertene (ca. 120 g) og grønnkålen. Kok kjapt i ca. 4 min.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?