rask
vegetar

Veganmisjonens quinoasuppe med spretne kikerter

30 min
272 har lagret denne
Veganmisjonens quinoasuppe med spretne kikerter
272 har lagret denne
3
porsjoner
  • 1 l vann
  • 50 g quinoa, lys
  • 0.5 stk løk
  • 15 g ingefær, fersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot, i små biter
  • 240 g kikerter, ferdigkokte, skylt og avrent
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss buljong, vegansk
  • 0.3 ts gurkemeie
  • 0.3 ts spisskummen
  • 1 stk laurbærblad
  • 25 g grønnkål, grovhakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l vann
  • 50 g quinoa, lys
  • 0.5 stk løk
  • 15 g ingefær, fersk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 150 g gulrot, i små biter
  • 240 g kikerter, ferdigkokte, skylt og avrent
  • 2 ss næringsgjær
  • 2 ss buljong, vegansk
  • 0.3 ts gurkemeie
  • 0.3 ts spisskummen
  • 1 stk laurbærblad
  • 25 g grønnkål, grovhakket
Ha vann og quinoa i en kjele og kok opp. Nå kan du sette timeren på 30 min. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og tilsett det i gryten ettersom det er ferdig hakket.
Tilsett gulrot og NB: kun halvparten av kikertene, dvs. ca. 120g. Tilsett også krydderne (næringsgjær, buljongpulver, gurkemeie, spisskummen og laurbærblad). Smak til med buljong. Start med 1 ss i starten, du kan alltids tilsette mer om det trengs til slutt.
Småkok under lokk til de 30 minuttene har gått.
Ta ut laurbærbladet og mos kjapt i underkant av halvparten av suppen med stavmikser. Viktig: Det skal kun noen få sekunder til, det skal på ingen måte bli finmost, bare bitelitt fyldigere.
Tilsett resten av kikertene (ca. 120 g) og grønnkålen. Kok kjapt i ca. 4 min.
woman cooking

Bon appetit!

Ha vann og quinoa i en kjele og kok opp. Nå kan du sette timeren på 30 min. Hakk opp løk, ingefær og hvitløk og tilsett det i gryten ettersom det er ferdig hakket.
Tilsett gulrot og NB: kun halvparten av kikertene, dvs. ca. 120g. Tilsett også krydderne (næringsgjær, buljongpulver, gurkemeie, spisskummen og laurbærblad). Smak til med buljong. Start med 1 ss i starten, du kan alltids tilsette mer om det trengs til slutt.
Småkok under lokk til de 30 minuttene har gått.
Ta ut laurbærbladet og mos kjapt i underkant av halvparten av suppen med stavmikser. Viktig: Det skal kun noen få sekunder til, det skal på ingen måte bli finmost, bare bitelitt fyldigere.
Tilsett resten av kikertene (ca. 120 g) og grønnkålen. Kok kjapt i ca. 4 min.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?