Maissuppe med bacon
Maissuppe med bacon kan fort bli den nye familiefavoritten! At boksmais av god kvalitet kan være hovedingrediensen i en knakende god suppe, kan muligens overraske flere. Og får du tak i puffet mais, er det strålende å drysse over suppa for ekstra krønsj. Med bacon og gressløk på toppen er en småspicy maissuppe supert på kjølige vinterkvelder.
Aller best er det å bruke kokt fersk mais og skjære maiskornene av kolben, men siden det ikke alltid er tilgjengelig, er det lov å bruke boksmais som erstatning.
Maissuppe med bacon kan fort bli den nye familiefavoritten! At boksmais av god kvalitet kan være hovedingrediensen i en knakende god suppe, kan muligens overraske flere. Og får du tak i puffet mais, er det strålende å drysse over suppa for ekstra krønsj. Med bacon og gressløk på toppen er en småspicy maissuppe supert på kjølige vinterkvelder.
Aller best er det å bruke kokt fersk mais og skjære maiskornene av kolben, men siden det ikke alltid er tilgjengelig, er det lov å bruke boksmais som erstatning.
- 1 stk løk
- 3 - 4 fedd hvitløk
- 4 ss smør
- 1 ts tørket chili, knust
- 3 ss hvetemel
- 1 l kyllingkraft
- 7.5 dl maiskorn
- 3 dl fløte
- 200 g bacon
- 2 stykker vårløk
- salt og kvernet pepper
Til servering
- mais, stekt eller puffet, kan sløyfes
- parmesan, revet, eller smuldret feta
- tørket chili, knust
- 1 stk løk
- 3 - 4 fedd hvitløk
- 4 ss smør
- 1 ts tørket chili, knust
- 3 ss hvetemel
- 1 l kyllingkraft
- 7.5 dl maiskorn
- 3 dl fløte
- 200 g bacon
- 2 stykker vårløk
- salt og kvernet pepper
Til servering
- mais, stekt eller puffet, kan sløyfes
- parmesan, revet, eller smuldret feta
- tørket chili, knust
