Meksikansk tomatsuppe
30 min
18 varer
1.4k
Krister Sørbø
En spicy meksikansk tomatsuppe med jalapeño, kylling og avokado er ikke bare enkel å lage, det er også en gyllen mulighet til å rydde litt i kjøleskapet. Hvem har vel ikke opplevd å ha noen halvfulle glass med salsa stående igjen etter tacoen? Ha de over i suppen for ekstra smak og fylde, og topp opp med en god klatt rømme og knuste nachochips for ekstra fredagsfølelse. Suppen kan gjerne også toppes med litt revet ost.
Ingredienser
4
porsjoner
- 500 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker jalapeño
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 1 ss spisskummen, knust
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ss paprikapulver
- 5 dl kyllingkraft
- 2 boks hermetiske tomater, knuste
- 2 stykker avokado
- salt og kvernet pepper
- sukker
- limesaft
- olje, til steking
Til servering
- koriander
- rømme
- tortillachips
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker jalapeño
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 1 ss spisskummen, knust
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ss paprikapulver
- 5 dl kyllingkraft
- 2 boks hermetiske tomater, knuste
- 2 stykker avokado
- salt og kvernet pepper
- sukker
- limesaft
- olje, til steking
Til servering
- koriander
- rømme
- tortillachips
Skjær kyllingen i strimler. Hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, og rist vekk en del av frøene.
Fres løk, hvitløk og chili i en god skvett olje i en kasserolle. Fres over middels varme til løken er helt bløt.
Tilsett chilipulver, spisskummen og koriander. Fres videre i et par minutter.
Tilsett kraft og knuste tomater. Kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Stek kyllingen gyllen over høy varme og ha kyllingen over i suppen. La det putre videre i 5 minutter.
Smak til med salt, pepper, sukker og noen gode dråper limesaft.
Rens og skjær avokadoen i skiver eller terninger. Server suppen toppet med avokado, en rømmeklatt, koriander og tortillachips.

Bon appetit!
Skjær kyllingen i strimler. Hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, og rist vekk en del av frøene.
Fres løk, hvitløk og chili i en god skvett olje i en kasserolle. Fres over middels varme til løken er helt bløt.
Tilsett chilipulver, spisskummen og koriander. Fres videre i et par minutter.
Tilsett kraft og knuste tomater. Kok opp og la suppen småkoke i cirka 15 minutter.
Stek kyllingen gyllen over høy varme og ha kyllingen over i suppen. La det putre videre i 5 minutter.
Smak til med salt, pepper, sukker og noen gode dråper limesaft.
Rens og skjær avokadoen i skiver eller terninger. Server suppen toppet med avokado, en rømmeklatt, koriander og tortillachips.