Meksikansk tomatsuppe
En spicy meksikansk tomatsuppe med jalapeño, kylling og avokado er ikke bare enkel å lage, det er også en gyllen mulighet til å rydde litt i kjøleskapet. Hvem har vel ikke opplevd å ha noen halvfulle glass med salsa stående igjen etter tacoen? Ha de over i suppen for ekstra smak og fylde, og topp opp med en god klatt rømme og knuste nachochips for ekstra fredagsfølelse. Suppen kan gjerne også toppes med litt revet ost.
En spicy meksikansk tomatsuppe med jalapeño, kylling og avokado er ikke bare enkel å lage, det er også en gyllen mulighet til å rydde litt i kjøleskapet. Hvem har vel ikke opplevd å ha noen halvfulle glass med salsa stående igjen etter tacoen? Ha de over i suppen for ekstra smak og fylde, og topp opp med en god klatt rømme og knuste nachochips for ekstra fredagsfølelse. Suppen kan gjerne også toppes med litt revet ost.
Ingredienser
- 500 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker jalapeño
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 1 ss spisskummen, knust
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ss paprikapulver
- 5 dl kyllingkraft
- 2 boks hermetiske tomater, knuste
- 2 stykker avokado
- salt og kvernet pepper
- sukker
- limesaft
- olje, til steking
Til servering
- koriander
- rømme
- tortillachips
Slik gjør du:
- 500 g kyllingfilet, eller lårfilet
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker jalapeño
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 1 ss spisskummen, knust
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ss paprikapulver
- 5 dl kyllingkraft
- 2 boks hermetiske tomater, knuste
- 2 stykker avokado
- salt og kvernet pepper
- sukker
- limesaft
- olje, til steking
Til servering
- koriander
- rømme
- tortillachips
