Tom yum-inspirert suppe
En deilig og varmende tom yum-inspirert suppe som er både sterk og syrlig. Først koker du en buljong med chili, ingefær, sitrongress, hvitløk og limeblader – før du blander inn kokosmelk, sopp, løk, tomat og sjøkreps. Smak deg til slutt frem til den rette balansen mellom syrlig, sterkt, søtt og salt. Følg gjerne oppskriften, men trekk i fra og legg gjerne til hvis du føler behov for det.
Kaffirlimeblader kan kjøpes ferske eller tørkede, de har en nydelig lime- og sitrusaroma som gir en markant smak og dybde til retten. Det heter seg at revet limeskall kan være en erstatning, men opplevelsen blir en helt annen med limeblader.
Tom yum-paste kan kjøpes i asiatiske matbutikker.
En deilig og varmende tom yum-inspirert suppe som er både sterk og syrlig. Først koker du en buljong med chili, ingefær, sitrongress, hvitløk og limeblader – før du blander inn kokosmelk, sopp, løk, tomat og sjøkreps. Smak deg til slutt frem til den rette balansen mellom syrlig, sterkt, søtt og salt. Følg gjerne oppskriften, men trekk i fra og legg gjerne til hvis du føler behov for det.
Kaffirlimeblader kan kjøpes ferske eller tørkede, de har en nydelig lime- og sitrusaroma som gir en markant smak og dybde til retten. Det heter seg at revet limeskall kan være en erstatning, men opplevelsen blir en helt annen med limeblader.
Tom yum-paste kan kjøpes i asiatiske matbutikker.
- 1.5 l vann
- 4 stk sitrongress
- 40 g ingefær
- 10 stk kaffirlimeblader
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk rød chili
- 300 g sopp, renset, som kongeøsters eller sjampinjong
- 2 stk plommetomat, modne
- 2 stk løk
- 1 ss tom yum-paste, kan sløyfes
- 4 dl kokosmelk
- 400 g sjøkreps, eller rå reker, renset
- 3 - 4 ss fish sauce
- 3 - 4 ss limesaft
- 1 - 2 ss brunt sukker, evt. hvitt sukker
- koriander
- 1.5 l vann
- 4 stk sitrongress
- 40 g ingefær
- 10 stk kaffirlimeblader
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk rød chili
- 300 g sopp, renset, som kongeøsters eller sjampinjong
- 2 stk plommetomat, modne
- 2 stk løk
- 1 ss tom yum-paste, kan sløyfes
- 4 dl kokosmelk
- 400 g sjøkreps, eller rå reker, renset
- 3 - 4 ss fish sauce
- 3 - 4 ss limesaft
- 1 - 2 ss brunt sukker, evt. hvitt sukker
- koriander
Sil buljongen og ha den tilbake i kasserollen.

Bon appetit!
Sil buljongen og ha den tilbake i kasserollen.