Tom yum-inspirert suppe

45 min
1651 har lagret denne
Tom yum-inspirert suppe
1651 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1.5 l vann
  • 4 stk sitrongress
  • 40 g ingefær
  • 10 stk kaffirlimeblader
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 300 g sopp, renset, som kongeøsters eller sjampinjong
  • 2 stk plommetomat, modne
  • 2 stk løk
  • 1 ss tom yum-paste, kan sløyfes
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 g sjøkreps, eller rå reker, renset
  • 3 - 4 ss fish sauce
  • 3 - 4 ss limesaft
  • 1 - 2 ss brunt sukker, evt. hvitt sukker
  • koriander
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 l vann
  • 4 stk sitrongress
  • 40 g ingefær
  • 10 stk kaffirlimeblader
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk rød chili
  • 300 g sopp, renset, som kongeøsters eller sjampinjong
  • 2 stk plommetomat, modne
  • 2 stk løk
  • 1 ss tom yum-paste, kan sløyfes
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 g sjøkreps, eller rå reker, renset
  • 3 - 4 ss fish sauce
  • 3 - 4 ss limesaft
  • 1 - 2 ss brunt sukker, evt. hvitt sukker
  • koriander
Fjern de aller ytterste grove bladene på sitrongresset. Knus den tykke delen lett med baksiden av kniven og skjær sitrongresset i grove biter. Skjær ingefæren i skiver. Knus hvitløkfeddene lett med bredsiden av kniven. Del chilien i to på langs, skrap vekk frøene hvis ønskelig (for mindre hete).
Fjern de aller ytterste grove bladene på sitrongresset. Knus den tykke delen lett med baksiden av kniven og skjær sitrongresset i grove biter. Skjær ingefæren i skiver. Knus hvitløkfeddene lett med bredsiden av kniven. Del chilien i to på langs, skrap vekk frøene hvis ønskelig (for mindre hete).
Ha sitrongress, ingefær, limeblader, hvitløk og chili over i vannet. La det hele syde i 10-15 minutter, halvveis under lokk.
Ha sitrongress, ingefær, limeblader, hvitløk og chili over i vannet. La det hele syde i 10-15 minutter, halvveis under lokk.
Del soppen i grove biter, grovhakk tomatene og skjær løken i smale båter.
Sil buljongen og ha den tilbake i kasserollen.
Del soppen i grove biter, grovhakk tomatene og skjær løken i smale båter. 

 Sil buljongen og ha den tilbake i kasserollen.
Tilsett tom yum-paste og kokosmelk.  Ha grønnsakene over i buljongen og la det syde i 3-4 minutter.
Tilsett tom yum-paste og kokosmelk.  Ha grønnsakene over i buljongen og la det syde i 3-4 minutter.
Tilsett rekene og la det hele syde i et par små minutter til. Skru ned varmen og tilsett fishsauce, limesaft og sukker. Smak deg frem til riktig balanse mellom salt, syrlig og søtt.
Tilsett rekene og la det hele syde i et par små minutter til. Skru ned varmen og tilsett fishsauce, limesaft og sukker. Smak deg frem til riktig balanse mellom salt, syrlig og søtt.
Tilsett rikelig med hakket koriander før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern de aller ytterste grove bladene på sitrongresset. Knus den tykke delen lett med baksiden av kniven og skjær sitrongresset i grove biter. Skjær ingefæren i skiver. Knus hvitløkfeddene lett med bredsiden av kniven. Del chilien i to på langs, skrap vekk frøene hvis ønskelig (for mindre hete).
Fjern de aller ytterste grove bladene på sitrongresset. Knus den tykke delen lett med baksiden av kniven og skjær sitrongresset i grove biter. Skjær ingefæren i skiver. Knus hvitløkfeddene lett med bredsiden av kniven. Del chilien i to på langs, skrap vekk frøene hvis ønskelig (for mindre hete).
Ha sitrongress, ingefær, limeblader, hvitløk og chili over i vannet. La det hele syde i 10-15 minutter, halvveis under lokk.
Ha sitrongress, ingefær, limeblader, hvitløk og chili over i vannet. La det hele syde i 10-15 minutter, halvveis under lokk.
Del soppen i grove biter, grovhakk tomatene og skjær løken i smale båter.
Sil buljongen og ha den tilbake i kasserollen.
Del soppen i grove biter, grovhakk tomatene og skjær løken i smale båter. 

 Sil buljongen og ha den tilbake i kasserollen.
Tilsett tom yum-paste og kokosmelk.  Ha grønnsakene over i buljongen og la det syde i 3-4 minutter.
Tilsett tom yum-paste og kokosmelk.  Ha grønnsakene over i buljongen og la det syde i 3-4 minutter.
Tilsett rekene og la det hele syde i et par små minutter til. Skru ned varmen og tilsett fishsauce, limesaft og sukker. Smak deg frem til riktig balanse mellom salt, syrlig og søtt.
Tilsett rekene og la det hele syde i et par små minutter til. Skru ned varmen og tilsett fishsauce, limesaft og sukker. Smak deg frem til riktig balanse mellom salt, syrlig og søtt.
Tilsett rikelig med hakket koriander før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?