Fransk løksuppe
Fransk løksuppe toppet med sprø og boblende ostetoast. I all hovedsak består løksuppen av to enkle ingredienser: Løk og god kraft. For en ekstra dybde og sødme må løken få lov til å karamelliseres stille og rolig. Stekes løken for lite blir suppen «blass», stekes løken for hardt og i verste fall blir litt svidd, vil suppen ende opp med bittertoner. Altså, en liten detalj som betyr ganske så mye.
For ekstra smak og friskhet kan du tilsette litt hvitvin. Hel 1 desiliter tørr hvitvin over den karamelliserte løken, la væsken koke inn før du tilsetter kraft.
Fransk løksuppe toppet med sprø og boblende ostetoast. I all hovedsak består løksuppen av to enkle ingredienser: Løk og god kraft. For en ekstra dybde og sødme må løken få lov til å karamelliseres stille og rolig. Stekes løken for lite blir suppen «blass», stekes løken for hardt og i verste fall blir litt svidd, vil suppen ende opp med bittertoner. Altså, en liten detalj som betyr ganske så mye.
For ekstra smak og friskhet kan du tilsette litt hvitvin. Hel 1 desiliter tørr hvitvin over den karamelliserte løken, la væsken koke inn før du tilsetter kraft.
Ingredienser
- 1 kg løk
- 4 ss smør
- 1 ts sukker
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss timian, hakket og frisk
- 1 l kraft, god og brun
- 4 skive(r) godt brød, helst lyst
- 3 dl revet ost, smaksrik, gjerne gruyere
- sherryeddik, noen dråper, evt. sitronsaft
- persille, hakket, til pynt
Slik gjør du:
- 1 kg løk
- 4 ss smør
- 1 ts sukker
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss timian, hakket og frisk
- 1 l kraft, god og brun
- 4 skive(r) godt brød, helst lyst
- 3 dl revet ost, smaksrik, gjerne gruyere
- sherryeddik, noen dråper, evt. sitronsaft
- persille, hakket, til pynt

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto